Marias vision – alla ska kunna vara med

Maria Petersson startade Buskul för att hon själv saknade en plats dit hon och barnen kunde gå för att under enkla former träffa andra. Det skulle inte kosta, och alla skulle vara välkomna. Nu är Maria nominerad till Min Lokala Järfällahjälte för sitt arbete.

  • Publicerad 08:43, 17 mar 2018

Vad fick dig att starta Buskul?
Jag och många andra som varit nya i Järfälla kände att det saknades en plats där man kan träffas under enkla former. Många aktiviteter idag är ålderssegregerade så jag ville jobba mot det och skapa en plats där föräldrar och barn kan umgås. Jag växte upp med en familj med svag ekonomi. Därför är det otroligt viktigt för mig att det är gratis. I Dagens samhället är mycket otroligt kostsamt så det måste finnas alternativ.

Hur funkar det?
Vi är tre som driver Buskul i Järfälla och vi jobbar helt ideellt på vår fritid. Vi jobbar med ”learning by doing” så barnen är också med i det praktiska och lär sig att till exempel stå i kassan och leda vissa aktiviteter. Det ger väldigt mycket att ha Buskul. 

Vad händer härnäst?
Det som händer nu är att vi växer. Det finns en väldigt stor efterfrågan och vissa av aktiviteterna blir fullbokade direkt. Så nu ska vi bilda förening, det är jätteroligt.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Järfälla lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltejarfalla@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Järfällahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.