Magnus Nyrén, nominerad till min lokala hjälte på Östermalm. Foto: Pekka Pääkkö

Magnus gest mättade hundratals familjer på jul

Under flera år har behövande familjer i Stockholm fått matkassar hem till jul. Kanske skulle det inte vara möjligt utan Ica-handlaren Magnus Nyréns hjälp, som blivit nominerad till Min lokala Östermalmshjälte. – Jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan, säger han.

  • Publicerad 07:00, 24 feb 2019

Dagarna innan julafton är hektiska för en Ica-handlare. Butiken är full av julstressade kunder och alla traditionsenliga varor som efterfrågas måste finnas i diskarna och på hyllorna.

Men Magnus Nyrén, Ica-handlare i Fältöversten, har sedan flera år tillbaka hjälpt till att ordna matkassar med julmat till de familjer i Stockholm som behöver det allra mest – Och han gör det helt utan ekonomisk vinning.

Tvekade inte en sekund

När Magnus Nyrén fick frågan om han ville hjälpa till med matkassarna hade ideella organisationen Basket Brigade letat länge efter någon som kunde bidra.

Förra året delades 230 matkassar ut tack vare det hårda arbetet. Foto: Pekka Pääkkö/Peter Watz.

– Jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan om jag ville hjälpa till, jag satte mig direkt för att försöka hitta bästa lösningen, säger Magnus Nyrén.

 ”Han har världens största hjärta”

Innan jul ser Magnus Nyrén till att matkassarna blir så bra som möjligt. Han fixar sponsorer och lånar ut sin lastkaj till volontärerna, vilket är ett måste för att projektet ska kunna genomföras.

– Mange har världens största hjärta och jag är otroligt tacksam över hans hjälp. Utan honom hade det inte fungerat, säger Ingela Janlert, grundare till Basket Brigade i Stockholm.

Volontärerna ser till att matkassarna kommer dit de behövs som mest.

– Det är så häftigt. Min personal och volontärerna gör ett fantastiskt jobb, säger Magnus Nyrén.

Planerar att fortsätta

Sju år i rad har matkassarna kunnat levereras vid jul. Mycket talar för att det kommer bli flera år framöver.

– Det blir ganska stökigt här i butiken, men det är värt det. Om man kan hjälpa en medmänniska tycker jag att det är bra, säger Magnus Nyrén.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera: