Lotta Molander, som arbetar på Kvinnojouren, blev årets lokala hjälte i Huddinge 2018. Foto: Daniel Díaz

Lotta Molander är årets hjälte i Huddinge

Det var hennes ständiga engagemang för utsatta kvinnor och barn i Huddinge som gjorde att Lotta Molander, på Kvinnojouren, vann utmärkelsen Min lokala Huddingehjälte i Kungens kurva på lördagen.

  • Publicerad 10:28, 30 sep 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ, Min lokala Huddingehjälte, lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra och bidrar till att skapa en positiv känsla i området.

Finalisterna och vinnaren av Min lokala hjälte i Kungens Kurva.

Många nominerades och till slut återstod tre finalister som var på plats i Kungens kurva på lördagen:

Lars Björkén, vaktmästare på Rosenhillsskolan, Lotta Molander från Kvinnojouren och Lova Blomqvist som räddade livet på en pojke.

Och segrare blev Lotta Molander från Kvinnojouren med motiveringen ”För att med stor omtänksamhet och engagemang alltid sätta barnens behov i första rummet och ge utsatta stöd när de behöver det som mest.”.

 Grattis, hur känns det?

– Lite överväldigande. Jag blir rörd. Jag var på en viktig konferens om våldsutsatta och funderade på om jag verkligen skulle åka hit. Nu är jag glad att jag gjorde det, säger Lotta Molander.

Vad betyder priset för dig?

– Ganska mycket. Det blir extra energi och kraft att fortsätta ett arbete som kan kännas väldigt tungt och ensamt, då många barn bevittnar våld eller är utsatta och det inte blir färre barn.

Prispengarna tänker Lotta använda till att inreda ett lekrum på kvinnojouren.

Finalisterna och vinnaren av min lokala Huddingehjälte hyllades i Kungens Kurva.