Kristin hjälper år efter år utsatta människor – kan bli hjälte

Med hjälp av hundratals Tyresöbor har hon samlat in allt från julklappar till barn som bor i skyddat boende hos kvinnojouren i Tyresö till underkläder för flyktingar i Grekland. Nu kan Kristin Lagersten Löfgren bli Min lokala Tyresöhjälte för att hon år efter år hjälper utsatta människor.

  • Publicerad 12:43, 4 maj 2019

Första lasset gick till Grekland 2015. Kristin Lagersten Löfgren bokade extra flygstolar för att få ner det som Tyresöborna hade skänkt till flyktingarna.

Sedan det året är hon administratör för Facebookgruppen ”Vigörvadvikan Tyresö” som har 800 medlemmar.

Genom gruppen har hon fortsatt göra insamlingar.

– Jag blir alldeles varm i hjärtat av alla fantastiska, generösa och omtänksamma människor. Egentligen borde alla vara nominerade, säger Kristin.

När hon och hennes familj skulle åka till Grekland på semester i somras passade Kristin på att fråga en hjälporganisation vad som behövdes – och gruppen samlade ihop till exempel kläder, skolmaterial och hundratals underkläder.

I julas skänkte medlemmarna 17 000 kronor till julklappar till barn som bor i skyddande boenden i kvinnojourer – den här gången i Tyresö, Tensta och Haninge.

Varje person har möjlighet att vara med och förändra världen i det lilla eller det stora

– Vi har gjort det några år. Barnen får skriva önskelistor.

Hennes engagemang sträcker sig även utanför gruppen. Hon startade förskoleupproret i Tyresö och tog intiativ till en fest i evakueringsboendet i Kvarnhjulet till exempel. Nu är hon också engagerad i kvinnojouren.

– Jag gör punktinsatser. Mina hjältar är de som varje dag ger av sin tid, sin energi och sin kärlek. Jag tänker på de i familjehem och jourhem, som i grunden förändrar barns liv. Jag hoppas att jag kan bli en del av den gruppen när mina barn blir större.

Vad kommer ditt engagemang ifrån?

– Jag har fått det via min uppväxt. Min mamma samlade till exempel in saker till ett barnhem i Östeuropa. Varje person har möjlighet att vara med och förändra världen i det lilla eller det stora. Den möjligheten tycker jag att man ska ta.