Nawaal Ali Salad, Mohammed Munasar och Annika Carlsson. Foto: Mitt i

Kom och hylla årets Järvahjältar i Kista!

På lördag är det dags att kora vinnaren i Mitt i:s stora satsning Min lokala hjälte. Kom och hylla årets hjältar i Kista galleria!

  • Publicerad 05:00, 20 sep 2019

Under hela våren strömmade det in nomineringar från er läsare och nu har juryn tagit fram tre finalister. På lördag är det dags att kora vinnaren i Mitt i:s stora satsning Min lokala hjälte. Kom till Kistagallerian nu på lördag och se vem som vinner!

Där kan du fota dig som hjälte vid en Instagramskylt, tävla om biobiljetter, äta lördagsgodis och barnen får ansiktsmålningar. Dessutom kan du kolla på Kistaloppet som pågår samtidigt som hjältefesten.

Lördag 21 september. Vinnaren koras klockan 13.

Läs mer om finalisterna här:

Mohammed Munasar

Mohammed Munasar, läkarstudent som lär ut första hjälpen.

Juryns motivering: ”Mohammed är en lokal hjälte för att han med stort engagemang både delar med sig av sin kunskap och ger ungdomar framtidstro.”

Annika Carlsson

Annika Carlsson, pensionär som lär ut svenska på språkkaféet i Kista.

Juryns motivering: ”Annika är en lokal hjälte för att hon oförtröttligt och med stor värme skapar en gemenskap och meningsfullt sammanhang där alla är välkomna.”

Nawaal Ali Salad

Nawaal Ali Salad, läkarstudent som är engagerad i Läxhjälpen.

Juryns motivering: ”Nawaal är en lokal hjälte för att hon hjälper elever att nå sina mål i skolan och genom sin stora entusiasm är hon en förebild för många unga.”

Tre finalister har chans att bli årets Järvahjälte

Juryn utser en vinnare som blir Min lokala hjälte 2019.

Vinnaren koras vid en prisutdelning på Kista galleria den 21 september.

Den som blir Min lokala hjälte får en värdecheck på 2000 kronor på Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Bland dem som har nominerat har vi lottat ut biljetter till scenshower och föreställningar, bland annat Ola Salos ”It takes a fool to remain sane” på Hamburger Börs och ”Peter Pan 2 – Kapten Kroks Hämnd” på Intiman.