Icahandlaren Joakim Enerstrand, bröderna Erik och David Widman och Aiya Mohsen Ali är de som gör upp om priset Min lokala hjälte i Järfälla. Foto: Åsa Sommarström

Kom och hylla årets hjältar i Järfälla!

På lördag är det dags att kora vinnaren i Mitt i:s stora satsning Min lokala hjälte. Kom och hylla årets hjältar i Järfälla!

  • Publicerad 09:18, 19 sep 2019

Under hela våren strömmade det in nomineringar från er läsare och nu har juryn tagit fram tre finalister (egentligen fyra, i och med att en av dem är en brödraduo). På lördag är det dags att kora vinnaren i Mitt i:s stora satsning Min lokala hjälte. Kom till Jakobsbergs centrum nu på lördag och se vem som vinner!

Vi står inomhus i centrumet, på pyramidtorget framför Coops inomhusentré.

Där bjuds det på ansiktsmålning, hinderbana, tävling om biobiljetter, lördagsgodis och annat skoj.

Lördagen den 21 september klockan 11–16. Vinnaren koras klockan 13.

Läs mer om finalisterna här:

Joakim Enerstrand

Icahandlare i Kallhäll som vände stöket i butiken till grillfester och skidresor med ungdomar från Källtorpsskolan.

Juryns motivering: ”Joakim är en lokal hjälte för att han med stort engagemang och tro på att alla kan bidra till ett bättre samhälle ger ungdomar ett meningsfullt sammanhang.

Erik Widman, 6 år, och David Widman, 4 år

Två ihärdiga skräpplockare som håller rent i Järfälla.

Juryns motivering: Erik och David är lokala hjältar för att de visar att alla kan bidra till en renare natur genom att varje dag plocka skräp.

Aiya Mohsen Ali

Jobbar med att ge ungdomar i Järfälla en meningsfull fritid.

Juryns motivering: ”Aiya är en lokal hjälte för att hon ger så många unga en meningsfull fritid och ställer dessutom upp när livet känns som mest hopplöst.”

Här är finalisterna som har chans att bli årets Järfällahjälte

Juryn utser en vinnare som blir Min lokala hjälte 2019.

Vinnaren koras vid en prisutdelning i Skärholmen centrum den 14 september.

Den som blir Min lokala hjälte får en värdecheck på 2000 kronor på Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Bland dem som har nominerat har vi lottat ut biljetter till scenshower och föreställningar, bland annat Ola Salos ”It takes a fool to remain sane” på Hamburger Börs och ”Peter Pan 2 – Kapten Kroks Hämnd” på Intiman.