Kevin samlar in pengar för att kastlösa barn i Indien ska få spela pingis. Foto: Emilia Hedman

Kevin ,11, sprider pingisglädje i Indien

Kevin, 11, har blivit nominerad till lokalhjälte. Han har startat en insamling för att kastlösa barn i Indien ska få spela pingis. – Vi satt hemma vid köksbordet och pratade om att vissa inte har det lika bra som oss här i Sverige. Eftersom att jag gillar pingis kanske jag kan dela med mig av det, säger Kevin.

  • Publicerad 12:22, 26 mar 2018

11-åriga Kevin från Abrahamsberg brinner för pingis och har spelat i klubben Ängby SK i flera år. Nu vill Kevin att fler barn ska få möjlighet att spela pingis och känna samma glädje. Tillsammans med sina föräldrar och pingisklubben har han nu startat välgörenhetsprojektet Pingisglädje. Projektets mål är att samla in 20 000 kronor för att köpa pingisbord, rack, bollar och annan utrustning till en skola för kastlösa barn i Indien.

Skolan i Indien ligger i Nagpur och har 600 elever som bor på skolan. Familjen ska åka dit på en egenfinansierad resa för att köpa pingisutrustning på plats. Planen är att komma iväg i höst eller vinter i år.

Hur kom du på det här?

– Vi satt hemma vid köksbordet och pratade om att vissa inte har det lika bra som oss här i Sverige. Eftersom att jag gillar pingis kanske jag kan dela med mig av det jag kan till barnen i Indien, säger Kevin.

Vad betyder Pingis för dig?

– Jag har spelat i fyra år och intresset växer när jag märker att jag kan vinna i matcher. Men det är inte vinna som är det viktigaste, jag har ju väldigt roligt också. Jag har tävlat i Ungern, Belgien , El Salvador, Danmark ,Finland och Nederländerna.

Hur samlar ni in pengar?

– Vi pantar burkar, mamma frågade efter pant på Facebook och vi fick stora säckar med burkar. Jag var också inne i stan och hämtat pantburkar på ett företag som var snälla och skänkte till oss. Hittills har vi fått in 10 000 kronor.

För att stödja projektet läs här!

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Bromma lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltebromma@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Brommahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.