Kenneth och Mia öppnade värdshuset för barnen

För Kenneth och Mia, som driver värdshuset i Täby kyrkby, var det självklart att ställa upp när Kyrkskolans elever plötsligt stod utan lokal till vårdiscot. – Kyrkbyn är väldigt liten, men andan är hjälpsam, säger Kenneth Kovanen, som är rörd över nomineringen till Min lokala hjälte.

  • Publicerad 10:29, 21 apr 2019

Kenneth och Mia driver sedan över tio år festvåningen i Nygårds värdshus och restaurang i Skänkstugan. De har skapat en mötesplats för alla i byn.

– Vi marknadsförde oss inte från början utan det spred sig från mun till mun. Vi lever på det goda ryktet, säger Mia Atterborn Kovanen.

Självklart att ställa upp

För Kenneth och Mia var det självklart att säga ja när föräldrarna i Kyrkskolans trivselgrupp hörde av sig. En vecka innan det stora vårdiscot stod eleverna plötsligt utan lokal då idrottshallen stängts inför skolans renovering.

– Kenneth sa spontant att vi ska hjälpa varandra och ”naturligtvis ska ni ha discot hos oss”. Vi är alla goda grannar här i kyrkbyn, säger pappan Ray O´Gallagher om telefonsamtalet.

Kvällen för skoldiscot rullade en parad av bilar fram till det pampiga värdshuset och släppte av förväntansfulla elever. De långa raderna av bord med stärkta dukar i matsalen hade fått ge plats åt ett dansgolv. I de eleganta salongerna var det loungestämning med brädspel.

– De tog av sig skorna så hela foajén var täckt med hundratals skor. Det var jättegulligt, säger Kenneth, som kikade in som hastigast.

”De har hjälpt 240 barn”

Ray O´Gallagher tycker att Mia och Kenneth är väl värda att bli nominerade till Min lokala hjälte.

– De har hjälpt 240 barn. Skoldiscot skulle inte ha blivit av utan dem. Sexorna skulle heller inte fått in pengar till klasskassan. De ska åka på klassresa till Gotland.

Kenneth: Jag blir rörd

Mia och Kenneth, som älskar sitt jobb, blev överraskade över den fina gesten.

– Ja, jag blir rörd. Mia och jag ger mycket av vår passion och själ i vår verksamhet, så det känns bra att få ett kvitto på att det uppskattas, säger Kenneth.

 

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera