Jonas Hammar driver en trafiksajt där han ger resenärer det aktuella trafikläget. Foto: Stefan Källstigen

Jonas hjälper Värmdöbor att hitta rätt färdväg

Med senaste nytt om trafikläget i Nacka och Värmdö hjälper Jonas Hammar andra att hitta bäst färdväg. – Jag märkte att det fanns ett behov av den här informationen, säger Jonas Hammar, som nominerats till Min lokala Värmdöhjälte. Vem är din hjälte? Nu har Mitt i dragit gång vår stora satsning Min lokala hjälte 2019 – och vi vill vi ha din hjälp! Nominera de som gör Värmdö lite bättre.

  • Publicerad 08:30, 23 feb 2019

Jonas Hammar hjälper trafikanter och kollektivresenärer i Nacka och Värmdö med senaste nytt om trafikläget i sin Facebookgrupp Trafiknytt Nacka/Värmdö.

– Jag märkte att det fanns ett behov av den här informationen, säger Jonas Hammar.

Reagerade på byggarbeten

Han har själv reagerat på trafiksituationen i Nacka:

– Huvudanledningarna till att jag startade hemsidan var vägarbetet på Nacka trafikplats och trafiksituationen vid Slussen när en ny Slussenterminal ska byggas.

Hur jobbar du med hemsidan?

– Varje vardagsmorgon lägger jag upp en trafikrapport i gruppen. Några exempel är att Saltsjöbanan har haft problem med korta tåg, kösituationen på Värmdöleden, om det är en olycka, om Södra länken är stängd. Utöver morgonrapporten lägger jag även upp vägarbeten som påverkar trafiken. Och sker det en olycka mitt på dagen skriver jag om det också.

Vad har du för källor?

– Google maps, P4 Stockholm, Trafik Stockholms app.

Sitter på bussen och jobbar

En vanlig vardag ägnar han 40 minuter åt att uppdatera hemsidan, ett ‘arbete’ han sköter när han sitter på bussen på väg till jobbet.

Vad får du för reaktioner?

 – Responsen är jättehärlig. Jag får meddelanden om att läsarna uppskattar det jag gör. Medlemmarna i gruppen kommenterar inläggen och ger gillamarkeringar. Det är roligt att få.

Har du kunnat hjälpa någon?

– Ja, det har handlat om att någon har valt att åka tidigare eller att undvika en viss väg.

Tänker du fortsätta att hålla allmänheten uppdaterad om trafikläget?

– Ja, så länge jag har intresset kommer jag att fortsätta. Jag hoppas att jag kan inspirera andra att göra liknande saker.

 

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera: