Simon Persson är Min lokala hjälte i Spånga 2019. Han tog emot hyllningar, diplom och blommor i Spånga ishall. Foto: Christian Lärk

Jobbet med hockeyknattarna gör Simon till Min lokala Spångahjälte

Han lägger ner ett enormt arbete för få alla hockeyknattarna i Spånga ishall att känna sig välkomna och ha kul tillsammans. Simon Persson är min lokala hjälte i Spånga 2019.

  • Publicerad 11:00, 6 okt 2019

– Stort tack! Det känns jättekul och hedrande, säger Simon när Mitt i överlämnar diplomet och en blombukett i ishallen som blivit något av hans andra hem de senaste åren.

Det är i stenhård konkurrens med fyra andra nominerade i Spånga som han får utmärkelsen, och han var långt ifrån säker på att bli utsedd.

– De andra finalisterna var också förtjänta av vinna, säger han.

”Kärleksfull respekt”

Juryns motivering lyder så här:

”Simon är en lokal hjälte för att han med massor av glädje och kärleksfull respekt får barnen att växa både på och utanför hockeyrinken.”

För egen del framhåller Simon gärna att han är en av många i Spånga hockey som lägger ner massor av arbete och fritid på att få barn att spela ishockey.

Ger alla uppmärksamhet

Simon håller dels i klubben hockeyskola för barn mellan 5 och 7 år, dels i det yngsta ungdomslaget, där barnen är 8-9 år.

Hans filosofi är att åstadkomma en massa glädje, men under organiserade former. Han vill ha struktur på träningarna, men är också väldigt mån om att ge alla barn uppmärksamhet och möta dem på deras egen nivå. Det är den kombinationen som gjort honom till årets Spångahjälte. Grattis!

Simon Persson, årets Spångahjälte. Foto: Christian Lärk

Simon får barn att vilja spela hockey