Jenny Grant vill att fler gör mer för fler

Jenny Grant:s insamling av matkassar har gett många en möjlighet att kunna fira jul trots en dålig ekonomi. Hon tror att människor mår bra av att få hjälpa till. – Alla vardagshjältar får samhället att snurra, säger hon.

  • Publicerad 19:00, 12 feb 2018

I tre år i rad har Danderydsbon Jenny Grant tillsammans med sin syster samlat in matkassar och skänkt till familjer som har det svårt ekonomiskt. Initiativet har spridit sig och i julas slog de rekord i insamlade matkassar. Hela 60 stycken levererades till Stadsmissionens unga station. En insats värt att bli kallad vardagshjälte för.

Jenny, känner du dig som en hjälte?

– Om jag ska vara ärlig så, ja. Det är vi nog allihopa, vi är hjältar i våra egna liv och för andra. För alla de vi har omkring oss är vi en hjälte vid olika tillfällen. Så mycket små saker man kan göra för varandra som blir stort för mottagaren. Som att hämta någons barn eller titta till grannens fönster när de inte är hemma.

Hur tror du att andra upplever sådana små hjälteinsatser?

– Hela samhället är byggt på att vi ska klara oss själva och vi är duktiga när vi gör det. Men de här sakerna som vi gör för varandra är bra för samhället. Idag är det nog många som bara gör saker för att få cred i sociala medier, till och med saker för ens eget välmående. Som när man går på gymmet och glömmer att ta en selfie, att då tänka att träningen är meningslös.

Alla vardagshjältar får samhället att snurra

Många hjälpte till i er matkasseinsamling. Det bor kanske en liten hjälte i var och en?

– Absolut. Det är alla vardagshjältar som får samhället att snurra. Vi vill så mycket och jag tror att många ofta känner att man vill men tiden räcker inte till. Med matkassarna ges en möjlighet att göra något. Jag mår bra av att ge dem, det ger en mening i livet.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Danderyd lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltedanderyd@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Danderydshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.