"Alla i gruppen är hjältar för att de bidrar och ställer upp", säger Kristin som driver Facebookgruppen "Vigörvadvikan Tyresö". Foto: Stefan Källstigen

Hon hjälper utsatta år efter år – korad till Min lokala hjälte

Kristin Lagersten Löfgren har utsetts till Min lokala hjälte i Tyresö i hård konkurrens med andra vardagshjältar. Stort grattis!

  • Publicerad 05:02, 8 okt 2019

– Oj! Det är väldigt hedrade, roligt och lite överraskande. Jag får lite ståpäls, säger Kristin när Mitt i grattar henne.

Kristin Lagersten Löfgren driver Facebookgruppen ”Vigörvadvikan i Tyresö” som har 800 medlemmar. Tillsammans med dem har hon samlat in allt från julklappar till barn i kvinnojourens skyddade boenden till underkläder för flyktingar. Hon är också till exempel engagerad i kvinnojouren och startade förskoleupproret i Tyresö.

Kristin hjälper år efter år utsatta människor – kan bli hjälte

– Alla i gruppen är hjältar för att de bidrar och ställer upp. Tillsammans gör vi skillnad. Den kärleken jag möter i gruppen ger mig en oerhörd kraft. Jag hoppas att vi kan nå ut och hjälpa ännu fler.

Med hjälp av presentkortet ska hon starta ett förråd för dem som lämnar skyddade boenden och bygger upp nya hem.

– Vi letar ett större förråd med ljus och lykta, så att vi kan hjälpa fler.


Juryns motivering: ”Kristin är en lokal hjälte för att hon med en ständig glöd och engagemang för de behövande ger en hjälpande hand när det behövs som mest”.