Församlingspedagog Anna-Lena Nilsson hyllas för att driva en fantastisk verksamhet. Foto: Läsarbild Arne Hyckenberg

Hon får barnen att känna sig värdefulla

Mötet med interner fick församlingspedagogen Anna-Lena Danielsson att lägga grunden till sina barnverksamheter, Kompisklubben och Treklubben på Kungsholmen. Här lär sig barnen förstå hur man är en bra kompis. Nu är hon nominerad som en av Kungsholmens lokala hjältar.

  • Publicerad 12:02, 15 mar 2018

Varför startade du verksamheterna Kompisklubben och Treklubben i Västermalms församling?

– Grundidén kom när jag som tjugoåring jobbade i Svenska Kyrkan i en liten stad. Vi gick till fängelset varje vecka och träffade interner som ingen besökte. Jag frågade internerna vad jag kunde göra för barn och unga så att de inte hamnade i fängelse och de svarade alltid: Säg att du älskar dem. Jag startade Kompisgruppen 2003. Hur man behandlar varandra är det viktigaste av allt.

Vad är din drivkraft?

– Att få barnen att känna sig värdefulla. Och få dem att förstå att det är viktigt att de också visar sina kompisar att de är värdefulla. Vi arbetar mycket med hur man är en bra kompis.

Du hämtar också barn på fritids?

– Vissa barn har inte föräldrar som kan ta dem från fritids till deras hobby, så jag hämtar dem till vår veckoaktivitet.

Du hyllas för att driva en fantastisk verksamhet. Vad tror du att du betyder för barnen?

– Jag tror att barnen känner att jag tycker om dem, att jag vill dem väl och att de tycker att verksamheten är rolig.


Läs om fler lokala hjältar på Kungsholmen:


Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Kungsholmen lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltekungsholmen@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Kungsholmenhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.