Rebecca Jansson arbetar vanligtvis med fonder på Handelsbanken. Foto: Veronica Johansson

Hjälten Rebecka stöttar kvinnojourer och lär ut ekonomi

Rebecca Jansson lär ut om privatekonomi – och använder intäkterna till att stötta lokala resturanger och kvinnojourer. – Det är ett väldigt viktigt budskap, att hjälpa de som behöver och stötta samhället i denna kris.

  • Publicerad 07:24, 10 maj 2020

Skärholmenbon Rebecca Jansson har tillsammans med organisationen Kvinnovation ordnat webbinarier för att lära ut om privatekonom. Intäkterna har gått till lokala kvinnojourer för att stötta deras arbetet som ökat under coronakrisen.

Nu är hon nominerad till Min lokala hjälte i Skärholmen.

– Det känns väldigt kul och det är roligt att initiativet uppmärksammas. Jag tycker att det är ett väldigt viktigt budskap, att hjälpa de som behöver och stötta samhället i den kris som vi befinner oss i, säger Rebecca.

Vill hjälpa till i samhället och samtidigt inspirera människor

Syftet med webinariet, ett seminarium över nätet,  är att inspirera människor till att ta tag i sin privata ekonomi. Rebecca tror det kommer att bli tufft med ekonomin framöver och tyckte därför att ett webinarium med syftet att stötta samhället vara en bra idé.

– Vi behöver fler kvinnor som tar tag i sin privata ekonomi och som står upp för sig själva, samtidigt har våldet i hemmen ökat kraftigt och en studie visar att varannan svensk oftast känner att pengarna inte räcker till och det är något som vi vill motverka.

25 matlådor till kvinnojourer efter första webinariet

Att delta i ett webinarium kostar 100 kronor och intäkterna används till att köpa matlådor till kvinnojourer. Efter det första webinariet kunde de köpa 25 matlådor.

De fick in 1250 kronor det första webinariet den 10 april. En matlåda kostar de 50 kronor och de gick till tre olika kvinnojourer. Foto: Veronica Johansson

 

För Rebecca är hjälte en person som vågar göra det som denne tror är rätt för ett samhälle och för människor, någon som kan inspirera andra till att göra goda gärningar.

– Jag vill inte kalla mig själv en hjälte men däremot så är jag väldigt glad över initiativet och att vi kunde genomföra det. Och jag vill verkligen ge ett stort tack till nätverksorganisationen Kvinnovation som också står bakom det här och framförallt till alla som varit med och bidragit, säger hon och fortsätter:

– Man kan inte göra allt, men man kan göra det man kan.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera