Det här är några av de som hittills har nominerats till Min lokala Sollentunahjälte. Foto: Mitt i, Läsarbild

Hjältarna som gör Sollentuna varmare

Felicia, Nicholas, Camilla och Helen är några som hittills nominerats till att bli årets Sollentunahjälte. Men än är det inte för sent! Ge oss era bästa tips på vardagshjältar som bidragit med stort och smått för att göra Sollentuna till en bättre plats.

  • Publicerad 09:46, 8 maj 2018

Felicia Margineanu. Foto: Pekka Pääkkö

Felicia Margineanu är eldsjälen som fortsätter brinna för ungdomar, tjejer och förorten. Nu lär hon unga att ta makten genom kameran i en fotokurs för tjejer.

Nicholas Roman. Foto: Emanuel Penje

Nicholas Roman är Sollentunabon som jobbar stenhårt för att vi ska röra på oss. I Spring för livet fick han unga fotbollspelare att springa in hundratusentals kronor till Barncancerfonden, Friends och Bris.

Camilla Hermelin. Pressbild.

2010 startade Sollentunabon Camilla Hermelin företaget Karriärkonsulten. Längs vägen har de hjälpt över 4000 människor att hitta ett jobb, en utbildning eller en praktikplats. Och Camilla brinner för varenda en.

När bussen full med elever på väg till Romme krockade med en långtradare blev rektor Helen Carlsson lugnet i stormen. Så fort hon insåg att hon var vid liv knäppte hon upp säkerhetsbältet och började ta hand om eleverna.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Sollentuna lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesollentuna@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Sollentunahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hoppfull invigning på Enavallens nya banor

Sport Enavallens friidrottsbanor har renoverats. 11 augusti ska de invigas. Då kommer Sverigeeliten till Enköping.onsdag 4/8 4:18

Ståhl om guldet: ”Det var magiskt”

Nyheter Järfällas diskushjälte är tillbaka i Sverige efter bragden i Tokyo Järfällas Daniel Ståhl har kommit tillbaka till Sverige efter att ha vunnit ett historiskt OS-guld i Tokyo.tisdag 3/8 15:18

Över tio år gammalt dna-prov fällde man för barnvåldtäkt

Nyheter Nytt analysverktyg visade annat resultat En man från Sollentuna fälldes för våldtäkt mot barn 2010, men friades i hovrätten. I fjol ansökte riksåklagaren om resning efter ny analys av ett arkiverat dna-prov – och nu har domen ändrats på...måndag 26/7 19:00