Kassim Nagwere är Min lokala hjälte i Farsta. Foto: Christian Lärk

Hjälper unga drömma stort – nu är Kassim Min lokala Farstahjälte

Kassim Nagwere motiverar unga i utsatta områden att våga drömma genom workshops, föreläsningar läxhjälp och idrotts- och kulturaktiviteter, genom sin förening Drömstort. Nu är Kassim Min lokala hjälte i Farsta. – Det känns grymt! Min dröm är att fortsätta vara en förebild, säger Kassim Nagwere.

  • Publicerad 12:01, 27 sep 2019

Kassim Nagwere håller på att göra i ordning de nya föreningslokalerna på Hardemogatan 1, när Mitt i kommer och knackar på med diplom och blommor.

– Det är helt sjukt! Jag hade verkligen ingen aning om det här, säger Kassim Nagwere.

2012 startade han föreningen Drömstort, hemma i Farsta. Tidigare har han lånat lokaler av bland annat skolor och bibliotek men drömmen att öppna eget har nu blivit verklighet. Föreningens nya lokaler öppnar i höst i Rågsved och innehåller gym, dansstudio, konferenslokaler och uppehållsrum.

De ska, utöver fysisk aktivering, erbjuda mentorssamtal om skolarbeten och jobbprojekt.

– Tanken är inte att det ska bli en ungdomsgård utan det handlar om att unga vuxna som ska aktiveras, säger Kassim Nagwere.

”Ger ungdomar framtidstro”

Kassim Nagwere utsågs till Min lokala hjälte i hård konkurrens med sex andra vardagshjältar i Farsta.

Juryns motivering är: ”Kassim är en lokal hjälte för att han med stort engagemang både delar med sig av sin kunskap och ger ungdomar framtidstro”.

Vad drömmer du själv om i framtiden? 

– Min dröm är att fortsätta att vara en förebild. Det här priset kommer att göra det enklare för mig att påverka ungas liv.