Helena sträckte ut en hjälpande hand i coronatider

När coronapandemin kom igång på allvar gick Helena Förselius ut på Facebook och erbjöd sig att handla åt människor i riskgrupper. För sitt initiativ har hon nominerats till Min lokala Väsbyhjälte, om än lite motvilligt. – Det är väldigt gulligt, men det finns andra hjältar, säger hon.

  • Publicerad 11:45, 11 maj 2020

Det var i Facebook-gruppen ”Det är i Väsby det händer :-)” som Odenslunda-bon Helena Förselius erbjöd sig att handla och hjälpa till. Till vardags arbetar hon som konsult inom informationssäkerhet och ledningssystem, samt är vice vd på ett städbolag, och kan därför jobba hemifrån.

”Vi måste hjälpas åt”

– Jag tänkte att vi måste hjälpas åt i den extraordinära situation som vi är i, säger Helena.

Nu har hon nominerats till Min lokala Väsbyhjälte, även om hon inte riktigt håller med om titeln.

– Det är väldigt gulligt, det är klart att man blir varm i hjärtat, men det finns andra hjältar, säger hon.

– Jag har ju faktiskt inte hjälpt någon, däremot så har jag sett ett det blivit lite ringar på vattnet-effekt av mitt inlägg. Det var folk som hörde av sig och så såg man att andra också erbjöd sig att hjälpa till, berättar hon.

Snabb omställning

Hon tror också att butikernas snabba omställning till att erbjuda specifika shoppingtider för riskgrupper gjorde att behovet inte blev så stort.

– Sen är det kanske inte äldre i riskgrupper som finns på Facebook heller, konstaterar hon.

Men Helenas erbjudande om att hjälpa till att handla står kvar.

– Absolut, jag tycker att man ska hjälpa till om man kan. Det här är ändå en extraordinär situation vi är i. Den stora faran nu är ju om folk tror att det är över och man lättar på restriktionerna. Vi måste fortsätta begränsa spridningen av pandemin.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera