Helena Nordlöf är Min lokala hjälte 2019. Foto: Christian Lärk

Helena får äldre att idrotta – nu är hon Min lokala hjälte

Helena Nordlöf drog igång gåfotboll för äldre i Enskede, och det senaste året har uppemot 70 föreningar bildats i Sverige. Sporten har gjort att många äldre hittat tillbaka till rörelseglädjen. Nu är Helena Nordlöf Min lokala söderortshjälte 2019.

  • Publicerad 16:00, 1 okt 2019

På Enskede IP skiner solen den här septemberförmiddagen, och på planen gör sig de fotbollsspelande seniorerna redo för cup.

Detta under ledning av Helena Nordlöf, som blivit utsedd till Min lokala söderortshjälte 2019.

– Jag är den eviga tvåan så det otroligt roligt att ha vunnit! Det är stort för gåfotbollen, säger hon med ett stort leende.

Helena Nordlöf har många fans närvarande den här dagen. En strid ström av grattiskramar inkommer från fotbollsspelarna, tillsammans med lovord som ”Det är du värd!”

70 föreningar har startats

Efter att föreningen i Enskede startades har det bildats upp till 70 föreningar i gåfotboll runt om i Sverige. Genom sporten har många äldre hittat tillbaka till rörelseglädjen och fått nya vänner.

Helena Nordlöf utsågs till vinnare i stenhård konkurrens. Finalister förutom Helena Nordlöf var Issam Hariri och Robert Jelinek.

Juryns motivering lyder så här: Helena är lokal hjälte för att hon med enormt driv och värme ger äldre gemenskap och glädje genom att de hittat tillbaka till idrotten.