Harriett Berggren håller Spånga tryggt

Tillsammans med den ideella föreningen Grannstöd har Harriet Berggren patrullerat Spånga för att medborgarna ska känna sig trygga. Nu nomineras hon till Min Lokala Spångahjälte för sitt engagemang.

  • Publicerad 13:21, 19 mar 2018

Varför är du engagerad i Grannstöd?
För att jag tycker att det är viktigt med vår miljö och vår trygghet. Är jag nominerad? Det var ju fantastiskt, nu blir jag…haha. Jag är lite chockad.

Vad gör ni?
I fyra timmar varje dag kör vi omkring i området. Vi börjar dagen med att kontakta våra poliser och får då höra om det är något speciellt som hänt. Vi kan till exempel åka till personer som utsatts för inbrott och som behöver prata. Vi är alltid två i bilen och den som inte kör för rapport. Vi rapporterar om det ligger en massa sopor någonstans eller om vi ser övergivna och brända bilar. Det kan också handla om hål i gatan, lampor som inte lyser och trafikstolpar som är påkörda.

Vad hoppas du kunna åstadkomma?
Jag hoppas att vi förbättrar miljön och tryggheten. och lite bättre har det blivit under mina tio år. Vi ser till exempel inte lika många brända bilar. Och sopor blir snabbare bortplockade.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Spånga lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltespanga@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Spångahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.