Här är Haningehjältarna som gått till final – Carina Kemi, Johan Kant och Linda Bengtsson. Foto: Mitt i

Här är Haningehjältarna som nått final!

Mitt i:s jury har gjort sitt jobb – vi har ett resultat. Här är de tre finalisterna i Min lokala Haningehjälte!

  • Publicerad 05:00, 11 aug 2019

 

Linda Bengtsson

Linda Bengtsson på gården Elvskogen utanför Tungelsta tog miljonlån för att rädda djur under extremtorkan i Haninge förra sommaren.

Juryns motivering:

”Linda är en lokal hjälte för hon helt osjälviskt såg till att flera hundra utsatta djur fick mat när de drabbades av extremtorkan.”

Johan Kant

Johan Kant, rektor och lärare i Haninge, som med okonventionella metoder lyckats vända skolresultat.

Juryns motivering:

”Johan är en lokal hjälte för att han med glöd och kreativitet får elever att växa genom att han ställer lika tuffa krav som han visar kärleksfull respekt för dem.”

Carina Kemi

Carina Kemi hjälper ensamkommande ungdomar i Haninge, bland annat med att hitta boende åt dem och hjälpa dem att lära sig svenska.

Juryns motivering:

”Carina är en lokal hjälte för att hon inte bara öppnar sitt eget hem för ensamkommande utan också för att hon ger stöd och hjälp när det behövs som mest – även när hon får kämpa i motvind.”

Den som blir Min lokala hjälte får en värdecheck på 2000 kronor på Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Bland dem som har nominerat har vi lottat ut biljetter till scenshower och föreställningar, bland annat Ola Salos ”It takes a fool to remain sane” på Hamburger Börs och ”Peter Pan 2 – Kapten Kroks Hämnd” på Intiman.

Vinnarna kommer att koras i september.