Håkon Nordstorm, Frank Marin och Mikael Eljenmyr plus Linda Bell tävlar nu alla om att bli Min lokala hjälte i Sundbyberg. Foto: Åsa Sommarström

Här är finalisterna till Min lokala hjälte i Sundbyberg

Det har varit ett tufft jobb, men nu har juryn sagt sitt. Här är de tre finalisterna till Min lokala Sundbybergshjälte 2019.

  • Publicerad 05:18, 11 aug 2019

Frank Marin och Mikael Eljenmyr. Foto: Åsa Sommarström

Mikael Eljenmyr och Frank Marin

Ligger bakom, och driver nu, julbadet för hemlösa då de på julafton öppnar simhallen för att hemlösa ska få bada och bli ompysslade.

Juryns motivering:
”Mikael Eljenmyr och Frank Marin är lokala hjältar för att de med stor värme och medmänsklighet ger utsatta en möjlighet till värdig gemenskap en tid på året då det kan kännas extra tungt.”


Håkon Nordstorm. Foto: Åsa Sommarström

Håkon Nordstorm

Samlar i ur och skur in pengar till Centrumkyrkans soppluncher.

Juryns motivering:
”Håkon är en lokal hjälte för att han oförtröttligt i ur och skur ser till att de som har det svårt både får en mötesplats och ett mål mat.”


Linda Bell. Foto: Åsa Sommarström

Linda Bell

Ordförande i Naturskyddsföreningen Solna Sundbyberg, vilka har bidragit till att få igenom två nya naturreservat.

Juryns motivering:
”Linda är en lokal hjälte för att hennes envisa och engagerande kamp har gjort stor skillnad för närmiljön och naturen.”

Den som blir Min lokala hjälte får en värdecheck på 2000 kronor på Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Bland dem som har nominerat har vi lottat ut biljetter till scenshower och föreställningar, bland annat Ola Salos ”It takes a fool to remain sane” på Hamburger Börs och ”Peter Pan 2 – Kapten Kroks Hämnd” på Intiman.

Vinnarna kommer att koras i september.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Fotbollsderbyn redan i februari på Tele2

Sport Gnaget mot Bajen, Dif och BP i minicup Stockholmlagens damer mäter krafterna direkt i en försäsongscup på Tele2 i februari. – Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt, säger AIK...torsdag 21/1 1:15

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26

Nya återvinningen överklagad igen

Nyheter Stockholm riktar kritik mot Solna och Sumpan En ny återvinningscentral i Sundbyberg kan dröja ytterligare sedan bygglovet överklagats igen. Samtidigt riktar Socialdemokraterna i Stockholm kritik mot Solna och Sumpan för att en återvinning inte...tisdag 19/1 1:15