Tor Fåhraeus, Rikard Epstein och Pernilla Furugren tävlar nu alla om att bli Min lokala hjälte i Danderyd. Foto: Åsa Sommarström

Här är finalisterna till Min lokala hjälte i Danderyd

Det har varit ett tufft jobb, men nu har juryn sagt sitt. Här är de tre finalisterna till Min lokala Danderydshjälte 2019.

  • Publicerad 05:16, 11 aug 2019

Pernilla Furugren på Danderyds gymnasium. Foto: Åsa Sommarström

Pernilla Furugren är läraren på Danderyds gymnasium som hyllas för sina insatser.

Juryns motivering:

”Pernilla är en lokal hjälte för att hon med stort engagemang och omtänksamhet alltid sätter elevernas behov i första rummet och ger dem det stöd som behövs för att växa.”


Rikard Epstein brinner för barns simkunnighet. Foto: Åsa Sommarström

Rikard Epstein ser till att det populära Kvarnparksbadet kan vara öppet varje sommar.

Juryns motivering:

”Rikard är en lokal hjälte för att han oförtröttligt och med stor entusiasm under många år gett möjlighet för Danderyds unga att lära sig simma och dessutom får de chans till sommarjobb.”


Tor Fåhraeus larmade räddningstjänsten när ha såg en man gå genom isen. Foto: Åsa Sommarström

Tor Fåhraeus drog igång en räddningsinsats i Stocksundet.

Juryns motivering:

”Tor är en lokal hjälte för att han instinktivt och snabbt visade stort mod när han räddade livet på en man som gått genom isen.”

Den som blir Min lokala hjälte får en värdecheck på 2000 kronor på Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Bland dem som har nominerat har vi lottat ut biljetter till scenshower och föreställningar, bland annat Ola Salos ”It takes a fool to remain sane” på Hamburger Börs och ”Peter Pan 2 – Kapten Kroks Hämnd” på Intiman.

Vinnarna kommer att koras i september.