Finalisterna i Min lokala Upplands-Brohjälte Foto: Mitt i

Här är finalisterna som kan bli Upplands-Bros lokala hjälte

Åtta nominerade har blivit tre. Här är juryns tre favoriter till att bli årets lokala Upplands-Brohjälte.

  • Publicerad 05:00, 11 aug 2019

Linda Fidjeland och hennes förening Frivilliga Familjehem hjälper ensamkommande ungdomar hitta ett hem i Bro.

Juryns motivering:

”Linda är en lokal hjälte för att hon med stor medmänsklighet ger nyanlända möjlighet att vara en del av samhället och stanna där de trivs som allra bäst.”


Faruk Yildiz som driver Grillbaren i Bro sedan många år skapar en självklar mötesplats för alla unga.

Juryns motivering:

”Faruk är en lokal hjälte för att han med stort och varmt hjärta alltid finns till hands som en extra farfar – särskilt för dem som behöver det som mest.”

 


Örjan Josefsson driver Ica i Bro och har genom samarbeta med Fryshuset och skolan ökat tryggheten och minskat snatteriet.

Juryns motivering:

”Örjan är en lokal hjälte för att han med starkt engagemang och handlingskraft gör Bro till en mycket bättre plats att på bo.”


 

Den som blir Min lokala hjälte får en värdecheck på 2000 kronor på Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.

Bland dem som har nominerat har vi lottat ut biljetter till scenshower och föreställningar, bland annat Ola Salos ”It takes a fool to remain sane” på Hamburger Börs och ”Peter Pan 2 – Kapten Kroks Hämnd” på Intiman.

Vinnarna kommer att under i september.

Pappan i den drabbade familjen: ”Vi hade polisskydd i tre månader”

18-åring åtalas för granatattacken i Bro. Det var i somras som en barnfamilj i Bro utsattes för livsfara då en handgranat kastades mot deras villa och detonerade på altanen. Nu väcker åklagaren åtal. För Mitt i berättar pappan i familjen om...fredag 15/1 15:34

Körigt för bärgaren när första halkan kom

När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36