en 15 maj är det sista chansen att nominera, vem är din lokala hjälte? Foto: Mitt i

Här är Brommas lokala hjältar

Kolla vilka fina hjältar vi har i Bromma. Här är några av de som blivit nominerade till Mitt i’s tävling ”Min lokala hjälte” Den 15 maj är det sista chansen att nominera, vem är din lokala hjälte?

  • Publicerad 16:19, 2 maj 2018

Kaveh Pakjoo

Till vardags arbetar Blackebergsbon Kaveh Pakjoo som fritidsledare på Höglandsskolan. Vid sidan av sin anställning driver han den ideella föreningen Kavehs fritid. Föreningen har sedan hösten 2016 ordnat fritidsaktiviteter i Bromma för ensamkommande flyktingar.

– Jag är själv invandrare och kom hit från Iran som fyraåring. Jag har bott på ungdomshem och vet vad fritidsaktiviteter kan betyda.

Kaveh Pakjoo med sonen Jack Lindahl, 5 år. Foto: Anna Z Ek

Petra Peterson

Petra är plastikkirurg och arbetar ideellt med att operera barn och vuxna runt om i världen som fötts med läpp-, käk- och gomspalt. Petras hjälp räddar folk från mobbning, isolering och talfel.
– Jag måste utnyttja min specialistutbildning där den verkligen behövs, säger hon.

Petra Peterson under ett uppdrag för Operation Smile. Foto: Zute Lightfoot

Kevin Brunzell

11-åriga Kevin från Abrahamsberg brinner för pingis. Nu vill Kevin att fler barn ska få möjlighet att spela pingis och känna samma glädje. Tillsammans med sina föräldrar har han startat en insamling för att kastlösa barn i Indien.

– Vi satt hemma vid köksbordet och pratade om att vissa inte har det lika bra som oss här i Sverige.

Kevin samlar in pengar för att kastlösa barn i Indien ska få spela pingis. Foto: Emilia Hedman

Elisabeth Hallquist

Brommabon Elisabeth, 75, är kyrkvärd i Bromma församling. Varje torsdagsförmiddag i ett år har hon anordnat  en mötesplats för seniorer i Kvarterskyrkan i Mariehäll.

– Man kommer hit och pratar om livets svåra gåtor.

Elisabeth Hallquist anordnar en mötesplats för seniorer varje torsdag i Mariehäll Foto: Privat

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Bromma lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltebromma@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Brommahjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.