I 18 år har Johannes Larsen arbetat som specialpedagog på olika grundskolor i Tyresö. Foto: Läsarbild Anita Larsen

Han hjälper barn med särskilda behov

Johannes Larsen, 72, nomineras till Min lokala hjälte för att han räddar familjen Örtegrens vardag. Med hans hjälp har två av barnen fått den resurshjälp i skolan som de behöver.

  • Publicerad 09:00, 28 apr 2018

I två år har specialpedagogen Johannes Larsen jobbat som resurs åt familjen Örtegrens 8-årige son med autism. Till hösten börjar han sitt tredje år, men den här gången med dottern i familjen, som också hon har särskilda behov.

Var kommer ditt engagemang och intresse ifrån?

– Det har alltid intresserat mig, barn med särskilda behov. Hur man ska jobba med dem och ur det ska bli bra.

Hur gör du för att lyckas med barnen?

– Man måste gå bredvid dem, inte bakom eller framför, det är min filosofi. Man förstärker det som fungerar och till slut så försvinner det som inte fungerar. Barn vet sina egna brister, men ofta vet de inte om sina stora kvalitéer.

Hur känns det att vara så betydelsefull för en hel familj?

– Det känns ansvarsfullt och jättekul. Jag har lagt ned mycket tid för att pojken ska lyckas, och det gör han idag. Han är jätteduktig i skolan. Det är den största belöningen man kan få.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Tyresö lite bättre.

När det kanske grannen som sandar isiga gångvägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltetyreso@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får utmärkelsen ”Min lokala Tyresö-hjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgåsbord på Solliden-restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala hjälte får ett årskort för familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inredningskonsultation med en Mio-inredare.