Tobias Kantola är Min lokala hjälte i Upplands Väsby. Foto: Pekka Pääkkö

Grattis Tobias, du är en hjälte!

Tobias Kantola har stöttat och fostrat människor i Väsbys föreningsliv hela sitt liv. Nu har han utsetts till Min lokala hjälte i Upplands Väsby. – Det är inte bara jag som ligger bakom det här, säger han.

  • Publicerad 12:01, 15 sep 2020

Han har precis avslutat ett morgonpass när Mitt i träffar honom i Väsby Kampsportcenter. Fler träningspass väntar under dagen, och sedan betydligt fler resten av veckan.

För Tobias Kantola, 38, är det vardagsmat och det är på mattan som han trivs allra bäst. Sedan många år är han brottningstränare och fystränare för motionärer, elitidrottare och idrottsföreningar. I Väsby är han en välkänd profil, många har genom åren tränats och skolats av honom, och nu har han utsetts till Mitt i:s lokala hjälte i Upplands Väsby.

Tobias är en lokal hjälte för att han med stor omtänksamhet och på ett konkret sätt får sina medmänniskor att växa, lyder juryns motivering.

Tobias Kantola gratuleras med diplom och blomster av Mitt i:s reporter Nils Jönsson. Foto: Pekka Pääkkö

När Mitt i gratulerar honom berättar han att han helst skulle ha velat dela utmärkelsen med hela klubben.

– Det känns otroligt hedrande. Jag kommer att hänga upp diplomet på väggen här i hallen ett tag så att alla i klubben som är här och tränar kan kolla på det. För det är ju inte bara jag som ligger bakom det här, alla som kommer hit och tränar varje dag har en del i det, säger han.

Siktar mot nytt VM

Väsby har en lång tradition av brottning och som tränare och mentor tror Tobias Kantola att han varit med plockat hem mellan 50 och 60 SM-medaljer för Väsby under sin karriär. Själv började han tidigt med brottning. Drygt 30 år senare är facit en lång rad medaljer.

För Tobias Kantola väntar närmast förberedelser mot ännu ett veteranmästerskap, och så fortsätter han sitt ideella engagemang i klubben precis som vanligt.

– Jag vill kunna bidra med råd som jag själv saknade under min period, förklarade han när han nominerades.

Min lokala hjälte

Tack för alla inspirerande berättelser!

När vi på Mitt i drog igång Min lokala hjälte kunde vi knappt föreställa oss det gensvar som satsningen fick – och fortsatt att få.

För tredje året har ni läsare nominerat personer ni ville uppmärksammas och vi kunde berätta om alla dessa otroliga människor som på olika sätt gör fina insatser och bidrar till ­att göra din ort bättre.

Det är människor som osjälviskt och ­engagerat ställer upp för andra, som stöttar när det behövs som mest, som är förebilder och hjältar i vardagen.

Ett stort tack alla läsare – och ett stort tack till er alla nominerade för att vi fått ta del av era inspirerande berättelser. Ni är alla hjältar!

Källa: Mitt i
Visa merVisa mindre