Tina och Joakim ser alltid till att det blir trivsel och familjär stämning i ishallen. Foto: Christian Lärk

Grattis Tina och Joakim, ni är hjältar!

Glöm blaskigt kaffe, pommes och halvfabrikat. I Tina och Joakims servering i Ritorps ishall har det i många år varit hemlagat som står på menyn. Nu har paret utsetts till lokala hjältar i Solna. – Fantastiskt roligt, säger Joakim Mann.

  • Publicerad 05:01, 22 sep 2020

Mitt i är i ishallen i Ritorp för att säga grattis, och möts av Tina Mann som hälsar välkommen och häller upp ett smakprov av en nyblandad smoothie. Snart tar Joakim Mann en paus och sätter sig vid bordet.

En hockeyspelare hämtar en matlåda, en konståkare sätter sig vid ett bord med utsikt över rinken för att äta mellanmål. Tina och Joakim är som vanligt på plats och förbereder kvällens mat, dryck och mellanmål. Att laga allt från grunden och på det sättet ge idrottande ungdomar extra fart isen är en uppgift båda tar på stort allvar.

”Vår livsuppgift”

– Vi ser det lite som vår livsuppgift att se till att barnen, ungdomarna och tränarna får möjlighet att fylla på med bra mat och ny energi inför träningar när de kommer hit från skolan eller jobbet. Det är en väldigt rolig miljö att jobba i, det är alltid socialt och jordnära, har Joakim Mann tidigare berättat.

Nu har engagemanget gjort att Tina och Joakim utsetts till lokala hjältar i Solna.

Joakim och Tina Mann är lokala hjältar för att de med passion och kreativitet ger barn både matglädje och möjlighet att växa både på och utanför plan, lyder juryns motivering.

– Det känns fantastiskt roligt, säger Joakim Mann.

”Ska duka upp och fira”

Joakim Mann och Tina Mann gratuleras i ishallen med blommor och diplom av Mitt i:s reporter Nils Jönsson. Foto: Christian Lärk

Pandemin med inställda matcher och träningsläger har gjort att sommaren i serveringen varit betydligt mindre hektisk än vanligt, men nu blickar paret framåt mot hösten och hoppas att snart få återse publik och föräldrar runt rinken igen.

– Och framöver kommer vi att duka upp en liten buffé på ett bord här med tilltugg, smoothies och must och fira utmärkelsen ihop med föreningarna som är här i hallen, säger Tina Mann.

Min lokala hjälte

Tack för alla inspirerande berättelser!

När vi på Mitt i drog igång Min lokala hjälte kunde vi knappt föreställa oss det gensvar som satsningen fick – och fortsatt att få.

För tredje året har ni läsare nominerat personer ni ville uppmärksammas och vi kunde berätta om alla dessa otroliga människor som på olika sätt gör fina insatser och bidrar till ­att göra din ort bättre.

Det är människor som osjälviskt och ­engagerat ställer upp för andra, som stöttar när det behövs som mest, som är förebilder och hjältar i vardagen.

Ett stort tack alla läsare – och ett stort tack till er alla nominerade för att vi fått ta del av era inspirerande berättelser. Ni är alla hjältar!

Källa: Mitt i
Visa merVisa mindre