Grattis Patrik, du är årets lokala Solnahjälte!

Patrik Aftonkrantz som håller i den lokala nattvandringen i områdena runt Bagartorp, är Mitt i:s Solnahjälte. Hur han ska fira? Med att nattvandra, såklart.

  • Publicerad 17:14, 29 sep 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Solnahjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

Till sist återstod tre – alla eldsjälar inom sina områden: Nicole Gondek Baig, grundare av kvinnojouren Agera, Vanna Beckman som startade Bergshamrabibliotekets vänner, och Patrik. Han har nattvandrat sedan 2009 och är idag ansvarig för den lokala nattvandringen. Det som började i Bagartorp har växt sig större och innefattar nu också Ritorp, Frösunda och Järvastaden.

Hjältetrion samlades i Solna centrum på lördagen, och det blev alltså Patrik som fick ta emot blommor, pris och diplomet med motiveringen ”För att oförtröttligt och med stort engagemang finnas till hands för de unga i området och skapa en trygg miljö för alla.”.

– Det betyder väldigt mycket! Framför allt är det en extra sporre att fortsätta, sa en strålande glad vinnare efteråt.

Varför nattvandrar du?

– För de unga, men egentligen för alla i området. Kan man vara ett extra öga och hålla nere buset, då skapar man trygghet för alla. Jag tycker det är viktigt att visa ungdomarna att vi vuxna bryr oss. Barn och unga har olika hemförhållanden, det finns de som inte har sina båda föräldrar hemma, som kanske inte känner att någon vuxen bryr sig och som hamnar snett. Då finns vi där.

Många samlades för att lyssna på finalisterna i Min lokala Solnahjälte.

Har området blivit tryggare tycker du?

– Det är ju det som inte händer som är bra, så det är jättesvårt att säga. Men det rent sociala, att föräldrar och grannar från olika områden träffas och går promenader, tror jag också är jätteviktigt.

Vad gör du ikväll – firar eller nattvandrar?

– Nattvandrar. Vi är bara två anmälda ikväll, det kan vara lite svårt att täcka in ett stort område när man är så få. Men vi börjar klockan 20.20 i Bagartorp som vanligt och får se var man hamnar.

Finalist Vanna Beckman, vinnare Patrik Aftonkrantz och finalist Nicole Gondek Baig.