Filippa Bocangel, Morris och Helen Rönnholm på Lidingöloppet. Filippa och Helen är grundare till den ideella organisationen Sluta Stirra. Foto: Hanna Lilja

Grattis Morris! Du blev Mitt i:s lokala hjälte på Lidingö

Nioårige Morris Rönnholm har utsetts till hjälte på Lidingö. – Att Morris som i mångas ögon har ett väldigt begränsat liv kan påverka så många och inspirera, det tycker jag är fantastiskt, säger Morris mamma Helen Rönnholm.

  • Publicerad 13:23, 27 sep 2019

Morris är kringblåst i håret och rosig om kinderna när Mitt i kommer för att gratulera honom till utmärkelsen – Min lokala Lidingöhjälte.

Morris inspirerar andra till lek och äventyr

Han har precis, tillsammans med sin mamma Helen Rönnholm tagit sig i mål i, Lidingörullet, ett lopp inom Lidingöloppet för rullstolsburna.

Morris gör skillnad och inspirerar

Morris älskar fart och fläkt. Men en aktiv livsstil vill Morris, hans familj och assistenter genom sin ideella organisation Sluta Stirra visa att det går att leva livet fullt ut, trots ett i mångas ögon svårt funktionshinder.

– Utmärkelsen är ett kvitto på att det vi gör, att inspirera på Instagram är något man uppskattar. Att Morris som i mångas ögon har ett väldigt begränsat liv kan påverka så många och inspirera, det tycker jag är fantastiskt. Man kan göra skillnad. Även om man har ett funktionshinder, säger Morris mamma Helen Rönnholm.

Luciatåg och halloweenparty på gång

Morris och Sluta Stirra har som vanligt mycket på gång. De kan se tillbaka på rekordstor barbecue de ordnade i Norrköping för Morris vänner inom ”funkisvärlden” där. De blev hundra stycken. Snart kommer uppföljaren, ett halloweenparty. Framåt lucia ordnar de ett luciatåg i Breviks kyrka, där enbart personer mer funktionsskillnad är med i tåget.

– Morris har blivit en symbol och någon som bjuder in alla till allt som händer i ”funkisvärlden”, säger Helen Rönnholm.

Juryns motivering:

Morris knep juryns hjärtan i tävlan med flera värdiga kandidater till utmärkelsen.

”Morris är en lokal hjälte för att han med en stark livsglädje inspirerar unga människor och visar att ingenting är omöjligt”.