Liza Lövén och Petra Lindwall ser till att barn – som annars blivit utan – får julklappar. Foto: Nadia Enedahl

Grattis Liza och Petra – korade till Min lokala hjälte i Värmdö

Liza Lövén och Petra Lindwall uppfyller ekonomiskt utsatta barns önskningar om julklappar. För det koras de till årets lokala hjältar i Värmdö.

  • Publicerad 18:00, 28 sep 2019

– Det här känns jättebra och vi är så glada, säger Lisa Lövén.

Förra julen startade hon och kompisen Petra Lindwall Facebookgruppen Julklappshjälpen Värmdö. Via socialtjänsten och kyrkan kom de i kontakt med familjer som hade det svårt ekonomiskt. Barnen skrev önskelistor och sedan kunde den som ville köpa julklapparna.

Liza och Petra fixar julklappar till utsatta barn

Förra julen ordnade de 220 klappar. Under Höstlördag i Värmdö köpcentrum utsågs Liza och Petra till Min lokala Värmdöhjälte 2019.

– Det här ger oss kraft. På tisdag drar vi i gång för det här året och detta ger oss energi att fortsätta. Det känns också positivt att andra förstår att det vi gör är viktigt, säger Liza.

Juryns motivering:

Liza och Petra är lokala hjältar för att de med stor medmänsklighet inspirerar Värmdöborna att göra goda insatser som gör skillnad.

Fler kan hjälpa till

Det känns fel att hoppas på att de i år ska kunna dela ut ännu fler julklappar.

– Helst vill vi så klart inte att någon ska behöva söka den här hjälpen, men samtidigt tror jag att det finns fler som behöver den.

Viktigt att nå ut

– I och med den här utmärkelsen och att vi har hållit på i ett år så tror jag att fler har hört om oss. Målet är att vi ska kunna lösa alla julklappar och önskemål som kommer in. Hur många det sedan blir spelar ingen roll, säger Liza.

Den som vill hjälpa till kan gå med i Facebookgruppen Julklappshjälpen Värmdö.

Alla hjältar samlade: finalisten Cecilia Dufva, vinnaren Liza Lövén, finalisten Anders Fredblad och vinnaren Petra Lindwall Foto: Nadia Enedahl