Bashar Tancro Hussein – årets vinnare av Min lokala hjälte i Sollentuna 2018. Foto: Åsa Sommarström

Grattis Bashar – årets hjälte i Sollentuna!

Bashar Tancro Hussein prisas för sitt stora engagemang och driv för att motivera unga. Som coach hjälper han dem att se möjligheter – och han brinner för det.

  • Publicerad 08:10, 5 okt 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Sollentunahjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

Efter många nomineringar återstod tre finalister: funkisrapparen Henrik Hildingsson, entreprenören Felicia Margineanu och Bashar Tancro Hussein.

30-årige Bashar har utsetts till vinnare och juryns motivering lyder: ”För att med ett stort engagemang och driv sett unga och gett dem möjlighet att utvecklas i positiv riktning.”

Hur känns det att få den här utmärkelsen?

– Det känns jättestort och kul. Det är ett kvitto på arbetet, inte bara i arbetslivet utan även det ideella. Att man verkligen engagerar sig för att man brinner och bryr sig. Det här visar att det har betytt något för någon där ute, säger Bashar.

Det här visar att det har betytt något för någon där ute

Han har tidigare tagit emot stipendium för arbete mot hedersvåld, varit fritidsledare, var med och startade Möjligheternas plats på Malmvägen, arbetat som coach på Stargate och varit delägare och vd på Karriärkonsulten i Sollentuna. Nu coachar han genom sitt konsultföretag.

Bashar Tancro Hussein tar emot blommor, diplom och presentkort på Turebergs torg i Sollentuna centrum.

Hur ska du fira? 

– Jag ska fira detta med en middag för familj och nära vänner. Självklart blir det en liten resa till Skansen och Mio också!

Har du nåt särskilt på gång just nu?

– Jag utvecklar min föreläsning, jag vill ut och föreläsa mer. Just om min resa och även om utanförskap, hur andra kan se möjligheter istället för hinder. Om att vända sin bakgrund till något positivt istället för att se det som en fastställd dom för vad du kommer bli.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tonårsföräldrar kraftsamlar för ökad trygghet

Nyheter "Alla är jättemåna om att vi ska få igång något nu" Förra veckans digitala möte om vad som kan göras i Sollentuna för att minska ungdomsvåld och otrygghet blev lyckat. Och det mynnade ut i att åtta lokala grupper ska bildas och peka på fem kortsiktiga...tisdag 1/12 15:15

Åtal: Skickade 800 kränkande sms till kvinna

Nyheter Mannen ska även ha dykt upp på hennes jobb och bytt lås i hennes lägenhet. En man i 30-årsåldern åtalas för bland annat fyra fall av ofredande, skadegörelse och egenmäktigt förfarande riktat mot en kvinna i Rotebro.tisdag 1/12 11:10

Pandemin tvingar kyrkan att satsa digitalt i jul

Nyheter Gudstjänster och konserter i Sollentuna livesänds via nätet Från första advent och ända fram till jul brukar kyrkan ha ett späckat schema, men i år blir allt annorlunda på grund av coronapandemin – Tiden nu och till jul är vår största tid, vi brukar ha...tisdag 1/12 5:40