Maria Abdiyo med diplomet och vid sidan av henne lagledarkollegan Branka Lahoud som nominerade henne. Foto: Stefan Källstigen

Fick laget att stanna kvar – nu är Maria Min lokala hjälte

Maria Abdiyo berättar att hon nästan bor på Brunna IP. När laget höll på att falla isär var hon starkt bidragande till att killarna fortsatte. Nu är hon utsedd till Min Lokala Hjälte i Botkyrka-Salem. – Så kul! Nu har jag varit lagledare i 10 år och vill bara ännu mer, säger hon.

  • Publicerad 04:00, 2 okt 2019

Du kan träffa henne på Ica Maxi i Eriksberg eller som ledare på nya fritidsklubben Rikstens Hjärta. Men när klockan slår för kväll är chansen stor att det är på Brunna IP du hittar årets vinnare av Min lokala hjälte.

Kolla! Vilka hjältar det finns i Botkyrka och Salem

Maria Abdiyo är fotbollsmamman som tillsammans med lagledarkollegan Branca Lahoud brinner för att pojkarna i Arameisk-Syrianskas P 15-lag ska trivas.

Insatsen är inte bara sportslig. Utan lika mycket social. Laget ska få de unga pojkarna att hålla igång och låta bli att hänga i centrum eller framför tv-spelet.

– Föra sommaren var flera på gång att sluta. Men vi jobbade stenhårt för att få dem att stanna, säger Maria Abdiyo.

Fotbollsmamman Maria: Jag bor nästan på Brunna IP

Jobb med försäljning och sponsorer har tagit ungdomarna på träningsläger och cuper. Och i februari bär det av ända till Spanien för laget.

Juryns motivering lyder: Maria är en hjälte för att hon med stort engagemang och energi får tonårskillar att välja gemenskapen på och vid sidan av fotbollsplanen – hon är en förebild för många unga.

Maria Abdiyo är en sann eldsjäl och förebild som har varit engagerad som lagledare i tio år för Arameisk-Syrianskas P 15-lag. Foto: Stefan Källstigen

Maria Abdiyo får bukett och presentkort hos Mio och konsultation hos möbelkedjan i gåva av Mitt i:s reporter Anders Björklund. Foto: Stefan Källstigen.