Erik Svensson är årets hjälte i Hammarby-Skarpnäck

Med stor entusiasm och värme sprider han glädje bland sina vårdtagare inom hemtjänsten genom att spela och sjunga för dem. Nu prisas Erik Svensson för sina insatser.

  • Publicerad 12:00, 27 sep 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Söderortshjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra och bidrar till att skapa en  positiv känsla där de bor.

Många nominerades och Åsa Sander, Erik Svensson och Manuel Vidal blev finalister. Segrare blev Erik Svensson från Kärrtorp som jobbar inom hemtjänsten i Hammarbyhöjden och Björkhagen med motiveringen: ”För att med stor entusiasm och värme via musiken sprida glädje till de äldre – en riktig vardagshjälte!”

Grattis!

– Tack så mycket, vad glad jag blir!

Trodde du att du skulle vinna?

– Ja, för det här är så speciellt. Det är jätteroligt med musik och fantastiskt att se hur man kan nå fram till människor genom att sjunga och spela för dem så att deras minnen från förr väcks. Jag har varit med om personer med demens där vi har fått en helt ny relation sedan jag har spelat för dem. Och hur människor som inte har pratat plötsligt har börjat göra det.

Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Jag tror att uppmärksamhet är jätteviktigt för att komma ut med information. Och jag hoppas att det här leder till att fler inom hemtjänsten börjar arbeta som jag gör. Det har till exempel ringt en dokumentärfilmare från SVT och vill berätta om det här.

Erik Svensson får diplom, blommor och presentkort av Mitt i:s Anna Rönngren.

Erik har sjungit 2300 timmar i hemtjänsten