Erik Liffner är årets lokala hjälte i Värmdö

Erik Liffner, initiativtagare till Inlöparna Värmdö där nyanlända träffar svenskar, blir årets lokala hjälte i Värmdö.

  • Publicerad 15:52, 26 sep 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Värmdöhjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

Många nominerades, och till slut återstod tre finalister i Värmdö: Ebba Hagander Mir, Erik Liffner och Ewa Wiberg.

Och den som juryn till slut valde ut som vinnare blev Erik Liffner för hans engagemang för att få in nyanlända i Värmdögemenskapen genom att springa och prata svenska ihop.

Några av inlöparna, med Erik Liffner näst längst till vänster. De springer sina rundor i Mölnvik och Torsby. Foto: Åsa Liffner

Grattis Erik! Hur känns det?

– Det känns fint, men jag hade aldrig kunnat få den här utmärkelsen om vi inte haft folk som kom till våra springturer. Det ideella är jätteviktigt, och nu är vi 50/50 nyanlända och svenskar som kommer.

Är det lika många som springer under höst och vinterperioden? 

– Ja, vädret är inget hinder. Vi försöker samla in kläder och skor för dem som inte har. Men alla som kommer springer inte, ibland kommer man bara för att prata svenska, och det går lika bra.

Erik Liffner gratuleras av Mitt i Värmdös reporter Linda Dahlin. ”För att med stor värme och energi skapa möten som gör det lättare att komma in i samhället”, löd juryns motivering. Foto: Stefan Källstigen