Erica Sandin blev Södermalms lokala hjälte

Konkurrensen var stenhård. Men till sist var det Erica Sandin, verksamhetschef på Unga Station på Södermalm, som tog hem titeln min lokala Söderhjälte.

  • Publicerad 09:58, 27 sep 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Söderhjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där man bor.

Många nominerades, och till slut återstod tre finalister: Lisa Bengtsson, Peter Svensson och Erica Sandin.

Och segrare blev … Erica Sandin! Hon är verksamhetschef på Unga Station på Södermalm, en del av Stockholms Stadsmission. Hon prisas för att engagerat och med ett stort hjärta driva en verksamhet som ger hjälp åt de mest utsatta.

Grattis Erica, du är Söders lokala hjälte!

– Är det sant! Tack så mycket, vad fantastiskt roligt.

Trodde du på vinst?

– Nej, men är väldigt glad för att det blev så. Många har frågat hur det gått och det har blivit mer uppmärksammat än jag kunde ana.

Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Det är väldigt roligt för Unga Station, för det fina arbete som görs här. Alla som jobbar här är fantastiskt duktiga. Förhoppningsvis får fler reda på att vi finns och fler barn, ungdomar och familjer kan få hjälp och stöd i sin svåra livssituation.

Hur ska du fira?

– Vi får bjuda på tårta här. Och på måndag har vi öppet hus som alla får komma till.

Fakta

Det får vinnaren

Den som blir Min lokala hjälte får ett årskort för familjen på Skansen, en värde­check på 2 000 kronor på Mio samt en inred­ningskonsultation med en Mio­inredare.

Bland de som har nominerat har 16 personer fått biljet­ter till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018.