Stella Eriksson, med diplom, blombukett och presentkort, i Arena Satellitens foajé. Foto: Åsa Sommarström

Envist arbete mot våld – nu är Stella Min Lokala Sollentunahjälte

I snart tio år har hon lagt ner oräkneliga timmar i föreningen UMV-Ungdomar mot våld för att skapa trygghet och delaktighet för ungdomar på Arena Satelliten. Nu är Stella Eriksson Min lokala Sollentunahjälte 2019.

  • Publicerad 19:12, 25 sep 2019

Stella Eriksson sitter inne på kontoret i Arena Satelliten och jobbar, intet glatt anande, när Lokaltidningen Mitt i smyger in för att överraska.

Som en av tre finalister förstår Stella vad det handlar om så fort hon får syn på det inramade diplomet och blombuketten – hon har vunnit Min lokala Sollentunahjälte 2019 – och hon spricker upp i ett stort leende.

Stella brinner för att unga ska känna sig trygga och delaktiga

– Åh, vilken överraskning! Jätteroligt, vad glad jag blir! Ungdomarna har frågat hela tiden hur det går i tävlingen. Nu kan jag berätta det här för dem i kväll när vi har en UMV-utbildning med polisen. De kommer att bli jätteglada! säger Stella.

En populär vinnare

Att det är en populär vinnare råder det ingen som helst tvivel om. Alla som är på plats när Lokaltidningen Mitt i dyker upp på Arena Satelliten, både besökare och kollegor, jublar och gratulerar och kramar.

Stella Eriksson har precis tagit emot priset Min lokala Sollentunahjälte 2019. Foto: Åsa Sommarström

Stella pluggar just nu heltid till säkerhets- och trygghetskoordinator, men lägger också uppemot en heltid på UMV varje vecka med utbildningar av unga, nattvandringar och olika evenemang på Arena Satelliten, där UMV jobbar med trygghet och säkerhet.

”Visar på en möjlig väg framåt för många unga”

Stella Eriksson utsågs till vinnare i stenhård konkurrens med andra värdiga kandidater i Lokaltidningen Mitt i:s satsning för att lyfta vardagshjältar nära dig.

Tre finalister har chans att bli årets Sollentunahjälte

Juryns motivering lyder så här: ”Stella är en lokal hjälte för att hon med stor entusiasm och stort engagemang är en förebild som visar på en möjlig väg framåt för många unga.”

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tonårsföräldrar kraftsamlar för ökad trygghet

Nyheter "Alla är jättemåna om att vi ska få igång något nu" Förra veckans digitala möte om vad som kan göras i Sollentuna för att minska ungdomsvåld och otrygghet blev lyckat. Och det mynnade ut i att åtta lokala grupper ska bildas och peka på fem kortsiktiga...tisdag 1/12 15:15

Åtal: Skickade 800 kränkande sms till kvinna

Nyheter Mannen ska även ha dykt upp på hennes jobb och bytt lås i hennes lägenhet. En man i 30-årsåldern åtalas för bland annat fyra fall av ofredande, skadegörelse och egenmäktigt förfarande riktat mot en kvinna i Rotebro.tisdag 1/12 11:10

Pandemin tvingar kyrkan att satsa digitalt i jul

Nyheter Gudstjänster och konserter i Sollentuna livesänds via nätet Från första advent och ända fram till jul brukar kyrkan ha ett späckat schema, men i år blir allt annorlunda på grund av coronapandemin – Tiden nu och till jul är vår största tid, vi brukar ha...tisdag 1/12 5:40