Stella Eriksson, med diplom, blombukett och presentkort, i Arena Satellitens foajé. Foto: Åsa Sommarström

Envist arbete mot våld – nu är Stella Min Lokala Sollentunahjälte

I snart tio år har hon lagt ner oräkneliga timmar i föreningen UMV-Ungdomar mot våld för att skapa trygghet och delaktighet för ungdomar på Arena Satelliten. Nu är Stella Eriksson Min lokala Sollentunahjälte 2019.

  • Publicerad 19:12, 25 sep 2019

Stella Eriksson sitter inne på kontoret i Arena Satelliten och jobbar, intet glatt anande, när Lokaltidningen Mitt i smyger in för att överraska.

Som en av tre finalister förstår Stella vad det handlar om så fort hon får syn på det inramade diplomet och blombuketten – hon har vunnit Min lokala Sollentunahjälte 2019 – och hon spricker upp i ett stort leende.

Stella brinner för att unga ska känna sig trygga och delaktiga

– Åh, vilken överraskning! Jätteroligt, vad glad jag blir! Ungdomarna har frågat hela tiden hur det går i tävlingen. Nu kan jag berätta det här för dem i kväll när vi har en UMV-utbildning med polisen. De kommer att bli jätteglada! säger Stella.

En populär vinnare

Att det är en populär vinnare råder det ingen som helst tvivel om. Alla som är på plats när Lokaltidningen Mitt i dyker upp på Arena Satelliten, både besökare och kollegor, jublar och gratulerar och kramar.

Stella Eriksson har precis tagit emot priset Min lokala Sollentunahjälte 2019. Foto: Åsa Sommarström

Stella pluggar just nu heltid till säkerhets- och trygghetskoordinator, men lägger också uppemot en heltid på UMV varje vecka med utbildningar av unga, nattvandringar och olika evenemang på Arena Satelliten, där UMV jobbar med trygghet och säkerhet.

”Visar på en möjlig väg framåt för många unga”

Stella Eriksson utsågs till vinnare i stenhård konkurrens med andra värdiga kandidater i Lokaltidningen Mitt i:s satsning för att lyfta vardagshjältar nära dig.

Tre finalister har chans att bli årets Sollentunahjälte

Juryns motivering lyder så här: ”Stella är en lokal hjälte för att hon med stor entusiasm och stort engagemang är en förebild som visar på en möjlig väg framåt för många unga.”

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Alkoholstoppet föreslås förlängas

Nyheter "På grund av det allvarliga smittläget" Det kan bli en förlängning av förbudet för alkoholservering på krogen efter klockan 20. Socialdepartementet vill förlänga nuvarande restriktioner, rapporterar TT.tisdag 19/1 15:00

Fortsatt stöd till föreningslivet

Nyheter "Ett tufft år med mycket inställa aktiviteter" För att fortsatt hjälpa föreningslivet har kultur- och fritidsnämnden beslutat att ge barn- och ungdomsföreningar aktivitetsstöd för aktiviteter på höstterminen 2020 baserat på antal aktiviteter...tisdag 19/1 11:40

Nu säljer Sollentunahem nästa etapp: 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg

Nyheter Kommunen vill se en köpare med långsiktig vision I maj i fjol sålde Sollentunahem 541 lägenheter i Rotebro och Rotsunda. Nu är det dags för den andra försäljningsetappen av tre – då cirka 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg ska säljas.tisdag 19/1 5:30