Denita blev Mitt i:s lokala Sundbybergshjälte

Denita Landegren är årets lokala hjälte i Sundbyberg. – Det känns skönt att parasporten får lite cred, säger hon.

  • Publicerad 11:30, 5 okt 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Sundbybergshjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.
Många nominerades, och till slut återstod tre finalister: Ronny Westberg, Denita Landegren och Lotta Fritz Gustafsson.
Och segrare blev… Denita Landegren!

Hon vinner priset med motiveringen ” för att med stort engagemang ge unga med funktionshinder möjlighet till gemenskap och hitta glädjen i att idrotta.”

Grattis! Hur känns det?
– Oj oj! jag är mållös! Åh vad glad jag blir.

Vad betyder utmärkelsen?
– Jag är jätteglad! Och det känns skönt att parasporten får lite cred. Den får sällan särskilt mycket uppmärksamhet och det är jättesvårt att få tag i sponsorer.

Mitt i Sundbyberg delade i veckan ut blommor, priskuvert och diplom till Denita Landegren. Foto: Åsa Sommarström.

Året som gått har varit Denitas på fler vis. Förra årets utsågs hon till Vänligaste Sundbybergaren, av Facebookgruppen Vänliga Sundbyberg.

Och i mars i år var hon nominerad som en av kandidaterna till Årets Eldsjäl i kategorin ”kamratskap” på Eldsjälsgalan.

– Det är så klart jättekul. Men jag gör ju det här för att det är roligt, inte för att vinna priser. Jobbet ger mig så otroligt mycket!

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47