”De som har socialt engagemang är hjältar”

Hallå där… Stefan Nerlich, engagerad tränare i Hässelby SK:s futsalsektion och en av jurymedlemmarna när Västerorts lokala hjälte ska utses.

  • Publicerad 16:39, 22 mar 2018

Vad har en lokal hjälte för egenskaper?

– Jag tycket att de som har ett socialt engagemang är hjältar, de värnar jag lite extra för. Sedan gillar jag kultur, så en kombination vore bra.

Vad är viktigast när du bedömer de nominerade?

– Jag tror att jag vill att de ska ha hållit på ett tag, att det inte bara gjort någonting den senaste tiden, utan har hållit på i några år. Och så gärna socialt av något slag.

Vem är din egen lokala hjälte?

– Det finns många, men jag har varit aktiv ganska mycket i Hässelby fotboll och där finns det väldigt många bra eldsjälar som jag beundrar. Det finns många ideella idrottsledare som med ett stort hjärta till sin idrottsförening lägger all sin fritid på att träna barn och ungdomar. De gör ett fantastiskt jobb och fångar upp många ungdomar som har det jobbigt. 

– Men sedan finns det andra: till exempel Harald som ordnade en insamling till en husvagn till en uteliggare.

– Jag har framförallt mina hjältar i Hässelby eftersom jag bor där.

 Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Västerort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltevasterort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala Västerortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.