De har jobbat på samma förskola i över 70 år

Förskollärarna Marita Brolén Kalén och Kerstin Norlin har jobbat i 36 respektive 35 år – på samma förskola. De beskrivs som riktiga eldsjälar och har nu nominerats till ”Min lokala söderortshjälte”. – Jag blir fortfarande så glad tillsammans med barn, säger Kerstin.

  • Publicerad 08:06, 2 apr 2018

Det måste vara unikt med två arbetskamrater som jobbat i sammanlagt 71 år på en och samma förskola. Men det syns snabbt att Kerstin Norlin och Marita Brolén Kalén stortrivs med jobbet  på förskolan Grågåsen i Aspudden.

– Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval, säger Marita med eftertryck.

I nomineringen beskrivs de som en ”aldrig sinande kraftkälla” som under årens lopp tagit hand om traktens barn med kärlek, glädje och entusiasm.

Hur känns det att vara hjälte-nominerad?

– Det betyder mycket. Jag är numera stolt över att ha jobbat så länge. Det är jättekul när vuxna, som gått på förskolan som barn, kommer fram och pratar. Ett av de barn som gick här är nu själv utbildad förskollärare och jobbar i området. Tänk vilken historik, säger Kerstin.

Vad är det bästa med att vara förskollärare?

– Att jag fortfarande blir så glad tillsammans med barn, säger Kerstin.

– Det är ju ett så viktigt jobb, och jag lär mig nya saker hela tiden, säger Marita.

Vad är det som gjort att ni stannat på Grågåsen?

– Vi har en bra ledning, inspirerande nätverksutbildningar och härliga  arbetskamrater,  säger Kerstin.

– Dessutom trivs vi så bra i området, inflikar Marita.

Många vittnar om en tuffare vardag inom förskolan. Har ni sluppit det?

– Pressat är det, det ska man inte sticka under stol med. Men vi i personalen hjälps åt och och försöker lyfta fram det positiva hos varandra. Det bidrar till en god stämning i hela förskolan, säger Kerstin.

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.