De har chans att bli Söderortshjälte

En slalomtränare, en bibliotekarie, en musikfestfixare … här är de som hittills nominertas till Min lokala Söderortshjälte. Har du någon annan favorit? Skicka gärna in din nominering!

  • Publicerad 11:22, 4 maj 2018

Åsa Sander.   Foto:Melina Reid

Åsa Sander har varit bibliotekarie i Bagarmossens bibliotek i 20 år – och brinner för sin uppgift.

– Jag tror att min drivkraft är att alla människor hur fattiga eller små de än är ska få tillgång till de allra finaste böckerna. Det finns inga klasskillnader. Vilken skatt det är att få ge människor det, och att det är gratis, säger hon.

Läsare har nominerat henne för att hon  är glad, kunnig och gör biblioteket till en naturlig samlingsplats dit folk gärna går.

Toya Westberg i Hammarbybacken. Foto: Anna Z Ek

Slalomtränaren Toya Westberg vill att fler barn ska upptäcka glädjen med skidåkning. Därför driver hon SK United – gratis skidkurser frö barn och unga i Hammarbybacken. 

– Vi vill få barn och ungdomar att uppskatta vintern och komma ut och röra på sig oavsett ekonomiska förutsättningar, säger hon.

Gustav Bohlin.   Foto: Åsa Sommarström

Gustav Bolin startade quiz på sin lokala favoritkrog Nytorpet i Kärrtorp, för att locka dit fler gäster. Det lyckades bra.

– Nu har vi kört några gånger under våren och märkt att vi fått många i närområdet att komma dit. Jag har alltid gillat mitt närområde, men har aldrig engagerat mig förut, säger Gustav Bohlin som driver quizet driver tillsammans med Åsa Bäckström.

Manuel Vidal.    Foto: Anna Z Ek

Manuel Vidal har ordnat både musikfestivaler på Nytorps gärde och Öppen scen på Kärrtorps torg, med sin rosa husvagn.

– Det betyder jättemycket att ha mötesplatser där man kan mötas oavsett vem man är, ung som gammal. Man skulle kunna göra Nytorps gärde till en folkpark med dansbana, amfiteater och lek för barn, säger han.

Erik Svensson hemma hos Lennart Fredriksson i Björkhagen.   Foto: Wilhem Jaresand

När Erik Svensson sprider glädje med sin keyboard, bland de äldre i  Hammarbyhöjden och Björkhagen. Han har med sig sitt instrument på sina hemtjänstrundor och spelar ibland upp till 60 låtar om dagen för de äldre.

– Jag skulle faktiskt kalla det mitt kall, säger han.

 

 

 

 


Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör söderort lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltesoderort@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Söderortshjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.