Danira Benitez gratuleras av Mitt i Nackas reporter Andreas Ekström. Foto: Stefan Källstigen

Danira Benitez är årets lokala hjälte i Nacka

Danira Benitez, som har projektlett en fotbollsturnering i Fisksätra, haft en tjejverksamhet och poddar för fullt, blir årets lokala hjälte i Nacka.

  • Publicerad 09:43, 29 sep 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Nackahjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

Många var nominerade men till slut var det bara tre kvar, Anneli Eklund, Zakia Mirza och Danira Benitez.

Med motiveringen ”för att med brinnande entusiasm och stort driv skapa mötesplatser för att lyfta unga tjejer” valde juryn Danira Benitez, 24 år, från Fisksätra. 

Danira Benitez, Årets min lokala Nackahjälte. Foto: Stefan Källstigen

Grattis Danira! Hur känns det?

– Det känns jättekul, verkligen, jag vet inte vad jag ska säga, jag är lite blyg, men jag känner mig verkligen jättehedrad.

Varför tror du att du vann?

– Jag vet inte riktigt, men om jag ska vara lite oblyg, är det nog för jag jobbar med väldigt mycket hjärta och jag tror att det märks när man jobbar så.

Hur ser framtiden ut?

– Jag har börjat studera till florist och gör det på heltid. Men det är väldigt svårt att inte jobba med projekt och de här frågorna. Det blir inga stora projekt på ett tag men vi får se till nästa sommar då det finns lite mer tid och utrymme.