Catarina Agrell hjälper hemlösa EU-migranter

Catarina Agrell har engagerat sig i Svenska kyrkans projekt Vinternatt som erbjuder sovplatser för hemlösa EU-migranter. Nu har hon nominerats till Min lokala Kungsholmshjälte.

  • Publicerad 12:06, 29 apr 2018

Berätta vad Vinternatt gör på Kungsholmen?

– Två nätter i veckan under vintern låter vi åtta EU-migranter sova hos oss. De får bäddade luftmadrasser, möjlighet att duscha och äta ett mål mat.

Vad ger det dig personligen att engagera dig för de här människorna?

– Det ger mig en insikt i hur priviligerad jag är. Jag har inte tidigare tänkt på hur fantastiskt det är att kunna duscha när jag vill. Dessutom har vi en väldigt fin sammanhållning bland volontärerna.

Hur ska man få fler människor att engagera sig frivilligt?

– Fler skulle göra det om de visste hur roligt det är och att det är relativt enkelt. De som prövar hos oss brukar vilja stanna kvar.

Catarina Agrell är också kyrkovärd och sitter i kyrkorådet för Socialdemokraterna.

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig­ vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör Kungsholmen lite bättre.

Är det kanske grannen som sandar isiga gång­vägar, din kollega som räddat liv eller kanske vännen som outtröttligt arbetar ideellt? Inom begreppet hjälte ryms det många.

Nominera

Nominera din lokala hjälte här!

Eller mejla ditt förslag till: hjaltekungsholmen@mitti.se och uppge namn, ort och gärna kontaktuppgifter till personen eller personerna­ det gäller. Uppge även dina kontaktuppgifter.

Vem vinner?

En jury utser vem av alla nominerade som får ut­märkelsen ”Min lokala ­Kungsholmenhjälte”.

Bland de som nominerar får 16 vinnare två biljetter var till ett genrep av Allsång på Skansen under sommaren 2018. Smörgås­bord på Solliden­restaurangen ingår.

Den som blir Min lokala­ hjälte får ett årskort för ­familjen på Skansen, en värdecheck på 2 000 kronor från Mio samt en inrednings­konsultation med en Mio-inredare.