Caroline blev Min lokala hjälte i Vallentuna

Årets lokala hjälte i Vallentuna blev en person som gör skillnad för kommunens ungdomar. Caroline Lindau får utmärkelsen för sitt arbete med Fritidshjälpen.

  • Publicerad 07:41, 22 sep 2018

Lokaltidningen Mitt i:s initiativ Min lokala Vallentunahjälte lyfter fram människor som gör gott, inspirerar andra, och bidrar till att skapa en positiv känsla i området där de bor.

Många nominerades. Till slut återstod tre finalister: Fredrik Hamberg, Anna Fogelberg och Caroline Lindau.

Vinnaren blev Caroline Lindau som prisas för att oförtröttligt arbeta engagerat för att unga ska kunna idrotta oavsett ekonomiska förutsättningar.

När vi ringer på för att lämna över blommor, diplom och presentkort har hon just kommit hem från jobbet. Caroline Lindau arbetar med unga vuxna missbrukare i Täby.

Utöver det driver hon och hennes man Fritidshjälpen. De samlar in pengar och idrottsutrustning så att barn och unga ska kunna fortsätta med sina intressen, även om familjens ekonomi är tuff. För det finns många barn som växer upp i fattigdom i Sverige, hela 13 procent. Den som gör det riskerar att falla ur de jämnårigas gemenskaper. När det händer ökar risken för att det går snett senare i livet.

Insamling

I veckan som gått gjorde hon en insamlingskampanj som gick över förväntan.

– Vi fick in 11 500 kronor. Så jag har kunnat betala flera medlemsavgifter i olika idrottsföreningar. Två föreningar har skänkt medlemsavgifter.

Stödet kan gå till såväl idrott som kulturaktiviteter.

Överraskad

–  Något som ger tillhörighet, det är det vi är ute efter.

När vi meddelade juryns beslut blev hon mycket överraskad.

– Vad häftigt, vad fint och vad rörd man blir. Man förväntar sig inte sånt. Det är ju inte därför man gör det här.

Caroline Lindau är Min lokala hjälte i Vallentuna.