Bros ”farfar” kan bli Min lokala hjälte

Faruk Yildiz driver Grillbaren i Bro. Ungdomarna kallar honom farfar och förutom för hans mat hyllas han för sitt stora hjärta. – Här är alla en stor familj, berättar Faruk, som nu kan bli min Min lokala Upplands-Brohjälte.

  • Publicerad 05:00, 10 feb 2019

Mitt i har fullständig överösts av mejl om att Faruk Yildiz är en sann kommunhjälte och då förtjänar man givetvis att nomineras till Min Lokala Upplands-Brohjälte. Faruk har, sedan han 1983 kom till Bro, upplevt fyra generationer ungdomar – här vet verkligen alla vem han är. Och de som har haft lite mer problem har alltid fått mer kärlek.

– Det finns alltid några elever som har problem i skolan och inte vill gå kvar, så då hjälper jag så klart till.

Tufft med skolan

Varje fredag kommer det åtta ungdomar till grillbaren. De tillhör de som har det lite tuffare med skolgången och har visat upp lite för hög frånvaro och med sig har de en lapp från skolan som visar att de att de sköter sig och inte skolkar. De erbjuds då välja något från Grillbarens meny.

Faruk Yildiz öppnar den lilla luckan på sin lilla grillbar, sticker ut huvudet och ropar efter några ungdomar på andra sidan gatan.

– Grabbar! Hur är läget?

Pratar foboll

Fyra killar stövlar in och genast börjar hela kiosken prata om fotboll. Här välkomnas alla och känslan av att man är en del av en familj är tydlig. Bilden av ”Farfar”, som han kallas av de unga i Bro, är tydlig.

– Han finns alltid här och är jätterolig. Han lagar bra mat och han är en riktigt snäll människa som behandlar alla med respekt, förklarar killarna innan de fortsätter bort mot skolan.

Berättar hur det går

Faruk Yildiz berättar att det händer att personal från kommunen kommer förbi Grillbaren för att få en uppdatering på hur vissa barn har det.

– Jag hjälper givetvis till när dom vill veta hur de mår och hur det går för barnen.

”Glädjefyllt att kunna vaccinera”

Vaccinationen mot covid-19 igång. Den 30 december påbörjades arbetet med att vaccinera mot covid-19 i Upplands-Bro. ”Det kändes väldigt skönt att kunna avsluta förra året med att börja vaccinera”, säger Angelica Chibout, chef på...fredag 22/1 16:40

Coronaläget i Upplands-Bro just nu

Antalet bekräftade fall minskar. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror har antalet coronafall i Upplands-Bro blivit färre.fredag 22/1 16:38