Ursviksbon Åsa Zetterberg. Foto: Läsarbild Privat

Åsa hjälper äldre och sjuka i coronatider

Ursviksbon Åsa Zetterberg rycker ut och handlar mat till familjer i karantän och äldre damer. För sitt fina initiativ är hon nu nominerad till Min lokala Sundbybergshjälte.  – Nej, men gud vad roligt! Det var oväntat, men kul! säger hon.

  • Publicerad 11:35, 11 maj 2020

Det var i början av mars som 32-åriga Ursviksbon Åsa Zetterberg tog initiativ till att hjälpa Sumpanbor i karantän med handling eller andra ärenden. I ett Facebookinlägg erbjöd hon sin hjälp till äldre och personer som är i riskgruppen för det nya coronaviruset.

”Man är en del av samhället”

– Man pratar mycket om att samhället ska lösa det ena och det andra, men man glömmer bort att man själv är en del av samhället. När man ställer krav på samhället, ställer man också krav på sig själv, sa hon till Lokaltidningen Mitt i då.

Sedan hon skrev inlägget på Facebook har hon blivit överöst av positiva kommentarer och hjärtan – och kunnat rycka ut och hjälpa till. För det initiativet har hon nu nominerats till Min lokala Sundbybergshjälte.

Grattis Åsa – hur känns det?

– Nej, men gud vad roligt! Det var oväntat, men kul! säger hon.

Hur har det gått att hjälpa sundbybergarna?

– Jag har varit och hjälpt en familj som var hemma i någon form av karantän, det fanns någon sjuk familjemedlem så jag blev kontaktad av en anhörig. Och sen har jag hjälpt en äldre dam som inte kunde gå ut. Med henne har det blivit en upparbetad kontakt, hon hör av sig när hon behöver handla helt enkelt, berättar Åsa.

Handlar mest mat

Vad är det du har fått handla?

– Hittills mest mat, och mat till husdjur! I bägge fallen jag hjälpt till har jag lämnat varorna utanför dörren.

Varför gör du detta?

– Det är ganska självklart för mig att hjälpa till när jag kan. Det är märkliga tider, men man får försöka hugga i där man kan. Jag gör vad jag kan på hemmaplan!

 

Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera
Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40