Arash Gholani känner sig inte som en hjälte. "Man måste hjälpa till", säger han. Foto: Stefan Källstigen

Arash kör äldre med glädje – kan bli lokal hjälte

Han bär kassar, småpratar och kollar läget. Busschauffören Arash Gholani gör det lilla extra på jobbet. Nu har han nominerats till att bli lokal hjälte i Bromma.

  • Publicerad 05:24, 9 mar 2019

Arash Gholani, 55, vet exat hur länge han har kört Närtrafiken i Nockeby och Abrahamsberg.

– Åtta år och fem dagar, säger han snabbt.

Så bra trivs han på jobbet. Och att passagerarna i den lilla bussen trivs med honom är tydligt. Han är en av dem som har blivit nominerad till Min lokala hjälte i Bromma.

Motiveringen står en av hans äldre passagerare för:

”Han är alltid snäll och hjälpsam, känner ansvar för att vi inte ska halka och snubbla. Hjälper oss med rullatorer, tunga väskor och kassar. Väntar på oss om vi är några minuter sena. Ringer efter oss om vi inte kommer. Han är en trygg gestalt som vi litar på”.

– De uppskattar mig, det är snällt. Men inte är jag någon hjälte. Jag gör bara vad alla med äldre föräldrar och mormödrar skulle göra, säger Arash Gholani blygsamt. 

”Man måste hjälpa till”

Arash Gholani kan bli Min lokala hjälte i Bromma. Foto: Stefan Källstigen.

Innan Arash Gholani körde buss så körde han även taxi. Men det här jobbet passar honom bäst, säger han. Här får han en nära relation till de han möter dagligen.

– När de beställer så väntar jag om de är sena. Och om någon behöver hjälp med att bära in kassar så bär jag. Jag hjälper de äldre lite extra. Det måste man göra, säger han.

Inte ens när passen är slut tar Arash Gholani ledigt från jobbet.

– Om jag inte har sett någon på länge så ringer jag och frågar varför de inte åker med. Och så ringer vi varandra och önskar god jul. Jag känner mig trygg med de här damerna och gamlingarna. Och de känner sig trygga med mig. Vi pratar mycket och har skoj. Det är roligt! säger han.

Vem är din lokala hjälte?

Här kan du nominera: