Anna-Lena är årets hjälte på Kungsholmen

Anna-Lena Danielsson är årets lokala hjälte på Kungsholmen. Hon får priset för sitt stora engagemang i Kompisklubben och Treklubben i Västermalms församling.

  • Publicerad 14:02, 4 okt 2018

Mitt i har genom initiativet Min lokala hjälte under året lyft fram människor som förbättrar den egna stadsdelen. Många nominerades och till slut återstod finalisterna Zito Vidal, Catarina Agrell och Anna-Lena Danielsson. Nu har juryn sammanträtt och Min lokala Kungsholmshjälte är Anna-Lena Danielsson vid Västermalms församling.

– Jag är mållös. Det kommer att ta tid att förstå att jag har fått det här priset, säger Anna-Lena Danielsson när Mitt i besöker henne på arbetsplatsen på Arbetargatan.

Kompisklubben och Treklubben handlar framför allt om hur man blir en riktigt bra kompis. Och motiveringen för priset lyder ”För att med stor kärlek och respekt få varje barn att känna sig värdefullt”.

– Det där är precis min målsättning, säger Anna-Lena Danielsson.

Hur ska du fira det här?

– Det blir nog att vi äter något extra gott tillsammans med de närmaste kollegorna. Och sedan ska vi såklart göra något särskilt för barnen, men det blir en överraskning.

Under utdelningen av blommor och diplom fanns kollegorna på plats i fikarummet. Där fanns ingen tvekan om att Mitt i hittat en värdig vinnare på Kungsholmen.

– JAAA! blev det rungande svaret.

Anna-Lena Danielsson får diplom av Mitt i:s Kristian Lönner.