Anette Gylder tycker att fler borde göra små hjältedåd i vardagen. Foto: Stefan Källstigen

Anette körde hem strandsatta Ingaröbor efter olycka

När bussarna till Ingarö stod stilla i flera timmar efter en långtradarolycka, annonserade hon på Facebook och körde hem strandsatta Ingaröbor. Nu är hon nominerad till Min lokala hjälte. – För mig är det en självklarhet att man hjälper sina medmänniskor, säger Anette Gylder

  • Publicerad 05:00, 7 mar 2020

Det var en onsdag i september förra året som en långtradare full med ved välte i höjd med Ingarö kyrka på Ingarövägen.

På grund av olyckan drog SL in alla bussar mellan Värmdö marknad och Brunn, vilket gjorde att många resenärer strandsattes.

Full bil med Ingaröbor

Det var då som Anette Gylder, som skulle hämta sin svärson, gick ut på Facebookgruppen Ingaröbor och berättade att det fanns plats i bilen. Flera nappade på förslaget och tog sig hem.

Det fanns ingen anledning för mig att åka förbi med en tom bil när det stod massa människor där som inte kunde ta sig hem, säger hon. 

Nu är hon nominerad till Min lokala hjälte i Värmdö.

– Det är roligt att vara nominerad, men det känns inte så märkvärdigt det jag gjorde. Det finns andra människor som gör mycket i sin vardag hela tiden.

Värmdöhjälten Anette Gylder, som körde hem strandsatta Ingaröbor under en långtradarolycka. Foto: Stefan Källstigen

”Jag ska definitivt göra det igen”

Anette lyckades ganska snabbt fylla bilen med tacksamma Ingaröbor och åkte även tillbaka senare på kvällen för att se om fler behövde hjälp.

– Det var riktigt roligt. Jag fick in glada människor i bilen och vi hade trevliga samtal. Jag ska definitivt göra det igen. Tänk vad mycket trevligare det blir när man hjälper varandra.

Vad är en hjälte för dig? 

– Det är någon som är omtänksam, har empati för andra människor och osjälviskt ställer upp och gör saker för andra.


Vem är din lokala hjälte?

Vem tycker du är en riktig vardagshjälte? Skriv till oss och berätta varför den personen ska nomineras och vad den gjort som gör vardagen lite bättre.

Här kan du nominera