Riktig havskänsla vid Grodhavet

Granne med Pampas Marina ligger restaurang Grodhavet. Lunchpatrullen var förbi på ett besök för att testa lunchen. Lever den upp till förväntningarna och det mysiga läget vid vattnet?

  • Publicerad 14:43, 18 jul 2017

Det är helt enkelt god mat.

Och svaret är ja. Läget är definitivt härlig. Restaurangen är byggd så att det känns som om man sitter på en brygga – även om det naturligtvis är tydligt att du ändå sitter på en restaurang.

När Lunchpatrullen är på besök skiner julisolen och det är så där lagom lite blåst. Det känns att du äter nära vattnet, men att det samtidigt är behagligt.

Hur är då själva maten? Det går att sammanfatta som bra, Lunchpatrullen testade det dyraste på lunchmenyn, nämligen en "Biff Grodhavet", oxfilé med syrad lök och senap samt potatis.

Goda ingredienser brukar innebära god mat, men frågan är om lunchpriset på 175 kronor var värt det. Som tur är varierar priserna och just den här dagen gick det att välja mellan två olika rätter på 89 kronor, vilket var de billigaste rätterna. Dessa rätter var oxbringa med senap, persilja och rostade rotfrukter eller en skärgårdspasta med musslor, räkor och röding.

Lunchpatrullen testade enbart en rätt, men ingredienserna gav ändå en fingervisning om att även de billigare alternativen var tillagade med omsorg.

Till maten ingick vatten, sallad, knäckebröd med smör och kaffe. Salladen var en blandning av standardingredienser med bland annat sallad och majs. Inget som överraskar, men det smakade fräscht.

Den stora behållningen är ändå läget. Det är absolut värt ett besök på Grodhavet.

Adress: Karlbergs strand 12.

Öppettider: Lunchöppet från 11.00 på vardagar.

Lunchpriser: Den dagen Lunchpatrullen var på plats serverades några rätter från mellan 89 kronor och 175 kronor.

Visa merVisa mindre