Hiphop, poesi & politik - FÖRORTEN TAR TON MOT SEGREGATION!!

  • Publicerad 14:28, 15 feb 2012

Hej Folket!! 

Kolla in en grym grej som sker denna vecka : 

"Politik är inte bara vita gubbar i grå kostymer som tjafsar om jobben. Att diskutera politiska frågor behöver inte vara deprimerande tråkigt. Politik är kul. Och coolt. Politik är hiphop. Det är en vibrerande "gatupolitik på beats" som kloke rapparen Carlito sjunger i sin... skarpa låt "D Sån Där".

I en tid av en ökad segregation mellan dom som har och dom som inte har och i ett samhälle där pigment och plånbok avgör inte bara vart du lever utan hur du lever så finns det en stark motståndsrörelse i hiphopen. Och i poesin.

Därför har Forix - Förorternas Riksdag i samarbete med Orionteatern, Revolution Poetry, Menage à tugg och Afrosvenskarnas Riksförbund valt att bjuda in socialt vakna hiphoppare och politiserade poeter för att delta i en fullspäckad kulturkväll mot segregation. Hiphop, spoken word och panelsamtal. Det står på kvällens meny.

På scen:

Från hiphop scenen så kommer vi att bjudas på uppträdanden av Mohammed Ali, Carlito, Houman Sebghati, Blues & Henok Achido. Wow!

Vi kommer även att få njuta av spoken word från Revolution Poetry.
Poeter: Amer Sarsour, Nachla Libre, Namo, Saman Faramarxi, Yodit Girmay-Abraha & Meron Mangasha. Dubbel wow!

Kvällen kommer att avrundas med ett panelsamtal om segregation. Deltagare: Blues, Houman Sebghati, Carlito, Mohammed (från Mohammed Ali), Nabila Abdul Fattah
& Namo
 
 
När? Lördagen 18 februari, 18-21 (med mingel till 23.00 i foajén)

Vart? På Stockholms häftigaste teaterlokal Orionteatern (Katarina Bangata 77, T-bana Skanstull)

Inträde? Noll. Om du hatar segregation så räcker det som betalning.

OBS! Då det är begränsade platser krävs det att man OSA:r så att vi kan upprätta en gästlista (trista brandregler ni vet...)

OSA till orionteatern@gmail.com senast den 15/2 kl. 21.00!

VIKTIGT: Då det är begränsade platser och vi av säkerhetsskäl inte kan släppa in fler än det tillåtna antalet är det viktigt att ni OSA:r från er egen e-post adress. Detta för att ni ska få en bekräftelse och en bekräftelse fungerar som er "inträdesbiljett". När ni har fått bekräftelse, då vet ni att ni står på listan. Som sagt, på grund av brandregler måste vi vara strikta med gästlista!

Som sagt: det är fritt inträde, begränsade platser och det är först till kvarn som gäller. Ni kan säkert räkna ut resten...

Om ni gillar det här, gå in och gilla Forix - Förorternas Riksdag på Facebook!

Vid frågor: maila till info@forix.se

Varmt välkomna!
#Segregation  "/ Lejla Bibezic